Sirenia ще леят готик метъл, а нашите Deadscape и Ghost Warfare ще се впишат в "перфектната буря"


Sirenia ще леят готик метъл, а нашите Deadscape и Ghost Warfare ще се впишат в "перфектната буря"

1146

Sirenia - именитата готик банда от Норвегия, пристига в България по покана на Perfect Storm Events за концерт в столичния клуб Mixtape 5 на 18 февруари.

В подкрепа се включват родните групи Deadscape и Ghost Warfare. Датата е част от промотурнето за новия албум на Sirenia "1977", издаден от Napalm Records миналия май.

Sirenia е създадена от Мортен Виланд през януари 2001 г. До момента музикантите са издали 11 дългосвирещи албума, множество EP-та и сингли. Албумите им достигат световните класации, получавайки страхотни отзиви по целия свят. Междувременно техните сингли оглавяват радиокласациите в няколко страни. Формацията обикаля с много турнета през последните 15 години Европа, Латинска Америка, Северна Америка, Азия и Австралия. Норвежците са свирили в афиша на най-големите европейски фестивали и са делили сцени с Ози Осбърн, Iron Maiden, Aerosmith и Korn. Sirenia звучи като смесица от готик метъл и рок с класически оркестрации и електронни елементи с влияния от по-екстремни метъл жанрове. Текстовете са базирани на размисли за живота, смъртта, любовта и омразата.

Deadscape е мелодична дет метъл банда, базирана в София. Основани през 2015 г., Deadscape са активна част от местната сцена. Както MySound.bg своевременно извести, на 14 януари 2022 година групата пусна  пробивния си дебютен албум "Of The Deepest Shade". След неговото издаване музикантите изнесоха многобройни концерти и взеха участие във фестивали, бяха предпочетени за съпорт на Draconian, Fleshgod Apocalypse, Omnium Gatherum, Kataklysm, Soilwork и Bullet For My Valentine.

Ghost Warfare е авторски музикално-артистичен проект, създаден от Георги Латев и Димитър Найдев през 2007 г. Основната им цел е да представят чрез музика и текстове човешките изследвания в областта на окултните науки и духовната същност на човека.

Билети - чрез платформатаe PayGo: https://epaygo.bg/2001360011, на касите на EasyPay в цялата страна, както и в деня на концерта в клуба.

Още за това и други събития - на страниците на Perfect Storm Events в социалните мрежи:

https://www.facebook.com/PerfectStormEvents

Още от Рок


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички