Снууп Дог у нас през септември


Снууп Дог у нас през септември

6510

Снууп Дог (Snoop Dogg) ще има концерт в България по покана на Болкан Ентъртейнмънт.
Партито на мастития рапър е в столичния Зимен дворец на 18 септември.

Снуупи пристига с материал от горещия си албум - "Ego Trippin'" (2008).

Калвин Бродъс, както е истинското име на музиканта, е сред най-влиятелните съвременни артисти от хип хоп сцената пред последните. Освен като изпълнител, той се изявява и като продуцент и актьор.

След като завършва гимназия, рапърът се озовава не веднъж в затвора. Започва да записва в дома си, заедно с приятеля си Уорън Джи, доведен брат на Доктор Дре от харизматичната банда Нигаз Уит Атитюд.

Така започва и съвместната работа на Снууп и Дре - първо по титулната песен от саундтрака към филма "Deep Cover", а после и по дебютния солов албум на Дре - "The Chronic".

Докато записва своя собствен дебютен албум - "Doggystyle", заедно с Дре, през август 1993, Снууп е арестуван за убийството на член на противникова банда. В крайна сметка, музикантът е оправдан като действията му са приети като самозащита. Делото провокира създаването на кратък филм "Murder Was Тhe Case" и саундтрак към него, които излизат през 1994.

"Death Row Records" издава "Doggystyle" през ноември 1993. Албумът е първият дебют, който директно влиза в класациите под N 1.

Сингълите "What's My Name" и "Gin And Juice" попадат в "Топ 10", а албумът се задържа в класациите няколко месеца. Вторият албум на Снууп - "The Doggfather", излиза през ноември 1996.

Снууп Дог се счита за един от най-ярките представители на гангста рапа, който често e обект на критика заради нецензурните си текстове.

През 1997 рапърът участва в американския хард-рок фестивал "Lollapalooza". Освен това се появява и в няколко филма. Той продуцира и режисира както свои клипове, така и видеата на други изпълнители. През 2001 пуска автобиография.

През 2002 обявява, че се отказва от пиенето и наркотиците. По-късно същата година издава албума си "Paid Tha Cost To Be Da Bo$$", а двата сингъла - "From Da Chuuuch To Da Palace" и "Beautiful", които прави с гост вокалиста Фарел Уилямс от Нептюнс.

Още от Хип-хоп/Ар ен би


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички