Тройна пауър/траш метъл инвазия с Gomorra (Швейцария), Rezet (Германия) и родните Sakar. Heads Are Gonna Roll
Дет/блек метъл бруталягите от Швеция Diabolical ще свирят в София заедно със Sodomisery и Machiavellian God. С подрепа на нашите Serpentine Creation
Испанските синт поп/пост-пънк проекти Fatamorgana и SDH с концерт в София
Огнен концерт на Quintet Astor Piazzolla – оригиналният ансамбъл на официалната фондация на Астор Пиацола
"Джаз в Бургас" № 10, Йълдъз Ибрахимова и Камелия Тодорова в афиша. Виж пълната програма и всички участници
Имани, Метр Гимс, LP, Елена Папаризу и Gente De Zona на "Франкофоли" 2023 в Пловдив
Уникални зъби на сцената на Hollywood Vampires в София. Виж кой ще подгрее за тях и какви са изискванията на звездите
Над 430 танцьори от Еремия на площада в Русе благотворително. "Да пренесем доброто с хорото"
Eridan представят третия си студиен албум с клубен концерт в София
Ashes Of Ares на Matt Barlow с концерт в София на 8 юни
Графа събра приятели, фенове и журналисти на премиерата на новия си албум "Вековна гора"
Песента "Избори" на Зорница Славова ft. C-MO спечели Голямата награда на конкурса "Пролет 2023" на БНР

Spike – Bulgarian Music Showcase отново е в Пловдив и тази година. Над 220 участници пристигат в града между 25 и 27 май


Spike – Bulgarian Music Showcase отново е в Пловдив и тази година. Над 220 участници пристигат в града между 25 и 27 май

1150

Пловдив отново ще е музикалната бизнес столица на България.

За поредна година, най-голямата българска шоубизнес конференция - Spike Bulgarian Music Showcase, ще се проведе в града под тепетата на 25, 26 и 27 май. В това издание интересът от музикалните и бизнес среди е огромен и за конференцията в Пловдив пристигат над 220 участници, от които над 40 делегати, висок ранг музикални специалисти от цял свят – включително от Канада и Япония.

И ако миналата година, когато за първи път поставихме България на световната музикална шоукейс карта и този формат беше напълно непознат, днес знаем, че това е форум, който комбинира изпълнения на живо от музиканти с дискусии, образователни програми и нетуъркинг с международни делегати от бранша. Тяхната експертиза покрива широк спектър от важни понятия за музикалната индустрия, включително букинг на артисти и менажиране, регистрация на авторски права и отчисления, лицензиране на музика, синхронизация и дигитални технологии, отчитат организаторите.

Както и в първото издание на конференцията, през деня дискусионните панели ще се провеждат в Дома на културата  "Борис Христов", а вечерите пет елитни пловдивски сцени ще приютят супербогатата като стилове и националности музикална програма. На 25, 26 и 27 май следете програмата на рок бар Download, бар Fabric, Temple Bar, "Безистена" и "Римски стадион", защото там ще са изявите на всички български и международни артисти, участници във форума. Пълния график и имена ще намерите на сайта spikeshowcase.com и в социалните медии на форума.

Както дискусионните панели, така и клубните вечери са напълно безплатни за посетители.

"През тази година, спрямо предишната, има четворно увеличение на регистрацията на делегати и повече от трикратно увеличение на заявките за участие от артисти. Ние приемаме, че това е знак от музикалната и професионалната общност за голям интерес към форума и възможностите, които той дава за комуникация между хората в музикалният бизнес и образователната функция, която има", споделя създателят на Spike Bulgarian Music Showcase Боян Пинтър.

Тази година, основната дискусионна програма на конференцията се фокусира върху процеса на студийната продукция, мениджмънт, продуциране на музикални фестивали, дигитална дистрибуция, управление и експлоатация на права, презентации на компании и услуги и кръгла маса с дискусии за хеви метъл музиката. Любопитно е, че световният музикален елит, който идва в Пловдив, слага акцент върху темата за психичното здраве и зависимостите в музикалната индустрия. Ще говорим детайлно и за начините за увеличаване на приходите за развиващите се артисти и музикални лейбъли.

Предстоят срещи с тотални музикални легенди.

В Пловдив пристига Lennart Östlund – саунд инженер в Polar Studios, който е музикален продуцент на албуми на ABBA, Led Zeppelin, Roxette, Chic, The Rolling Stones, Rammstein и много други.

Събитието ще бъде уважено и от Edward Bicknell - легендарен мениджър на артисти, сред които Dire Straits, Gerry Rafferty, Roxy Music и Brian Ferry. Букинг агент, мениджър на легендарната агенция William Morris в Ню Йорк. За втора поредна година, сред гостите ще бъде и най-влиятелната дама на канадската музикална индустрия - Sandy Graham.

Познат преди това като Sofia International Music Conference (SIMC), Spike е шоукейс и конферентен фестивал, чиято основна цел е да създаде възможности за обучение и работа в мрежа за български артисти и професионалисти и да запознае международни делегати с музикалната сцена на България. Това ще бъде направено в духа на разнообразието и приобщаването.

SpikeBulgarian Music Showcase е част от програмата "Наследство на Пловдив - Европейска столица на културата".

Форумът е подкрепен Drive Foundation Canada, Believe Music, Ara/ Diapason, EMG Canada, Horus Music, Pan Harmony и Blue Hills Events.

Научете повече за Spike – Bulgarian Music Showcase на https://spikeshowcase.com/ и социалните медийни канали на организаторите.

  

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Нина Николина - "Jazz & Traditions Vol.2"

Видео


Албуми


Нина Николина - "Jazz & Traditions Vol.2"

Албумът "Jazz & Traditions Vol.2" на Нина Николина, съдържащ 9 композиции, които съчетават мотиви от различни...

Най-четени новини


виж всички