Средиземноморска светлина с Алборан трио


Средиземноморска светлина с Алборан трио

5733

На 17 май в зала България в рамките на „Джаз Плюс” ще гастролира италианското трио Алборан.

И тази година фестивалът не изменя на амбицията си да представя най-добрите трио формации в последно време. Превъзходната степен тук си е съвсем на място. Доказателство са гастролите на Торд Густавсен, Естбьорн Свенсон и на Лоран де Вилд.

И ако музиката на EST пулсира с тъмната енергия на скандинавската нощ, италианците Алборан носят светлината на Средиземноморието.

Музиката им навява асоциации с изобилие, слънце, поркоталов аромат и море.

Паоло Палиага, пиано, Дино Контенти, контрабас и Джиджи Биолкати, ударни улавят пулса на Медитераните и то в широките им символични граници, обхващащи и Балканите.

Правят го вещо и изтънчено - Италия все пак е люлката на стила и умението да се живее.

Meltemi” – името на дебютния албум на Алборан е взето от тънката водна ивица, която свързва Европа с Африка при Гибралтар.

Музикалният почерк на Алборан от една страна се вписва в традицията на Бил Еванс трио, от друга – притежава ясно откроени латински, магребски и балкански веяния.

Музикантите не крият интереса си към българския фолклор, дори наскоро на концерт в Анкара изпълниха една песен с Йълдъз Ибрахимова.

Билетите от 30 лв. могат да се купят от "Дюкян Меломан", зала "България", Билетен Център НДК, "Ивентим" и "Тикетстрийм".

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички