Сърби и румънци стягат багажа за Калиакра Рок Фест 2008


Сърби и румънци стягат багажа за Калиакра Рок Фест 2008

5270

С наближаването на "Калиакра Рок Фест 2008" интересът към събитието логично нараства.

Ето каква е актуалната информация около него, разпространена от организаторите на фестивала до медиите:

“Интересът към тазгодишния "Калиакра Рок Фест 2008", който ще се проведе от 5 до 7 юли в Каварна, вече премина границите на България. Възможността за закупуване на билети за фестивала през Интернет дава шанс на рокерите от съседна Сърбия и Румъния да сбъднат не една своя мечта и да чуят на живо любимите си банди в Каварна.

По всичко личи, че въпреки препятствието с визите за сърбите, както и няколкостотин километра в повече, няма да спрат истинския рок фен да стъпи у нас. Музикалните медиите в двете ни съседки анонсират българският "Калиакра Рок Фест" наравно с предстоящите големите рок фестивали в Европа, което е доказателство за класата и на тазгодишното му издание.

За трети път традиционният рок фестивал в Каварна ще срещне на сцената си идолите на милиони по света. На 5 юли стартът ще бъде даден от Менъуор, които и този път ни готвят изненади.

Специален жест към българските метъли ще е изпълнението за първи път на живо на новия сингъл на групата, "Die with Honor", който ще е част от следващия им албум. Освен това, бългаски симфоничен оркестър и хор на Софийска филхармония ще се изявят в необичайна светлина, като изсвирят “по кралски” заедно с Менъуор (Manowar) някои от емблематичните им парчета.

На 6 юли шоуто ще продължи с негово величество Алис Купър (Alice Cooper), който обещава да ни поднесе само най-големите си хитове, а на 7 юли за първи път у нас ще забият шведите Ин Флеймс (In Flames), радващи се на огромен интерес в Европа и САЩ и наскоро обявени за "Best International Band" от списание “Metal Hammer”.

Траш метълите Слейър, които нямат нужда от представяне, ще са финалистите в тридневния рок маратон. Малко след Каварна, титаните на метъла се стягат за "Unholy Alliance Tour: Chapter III".

Организаторите на "Калиакра Рок Фест 2008" напомнят, че всички видове билети за фестивала се продават в билетния център на НДК и в мрежата на Ticketstream.bg.”

Още от Метъл


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички