Therion се завръщат в България с концерт на 6 февруари. Tsena Koev и компания ще открият за шведите


Therion се завръщат в България с концерт на 6 февруари. Tsena Koev и компания ще открият за шведите

1694

Шведските симфометъл легенди Therion решиха да добавят и София в предстоящото си турне Leviathan Tour 2024 в подкрепа на трилогията "Leviathan", известиха от "София Мюзик Ентърпрайсис".

Датата е 6 февруари, а мястото – клуб Joy Station.

След като турнето им през 2022 г. се наложи да бъде отменено, а с това и концерта им в България, Therion решиха да компенсират родните фенове и добавиха шоуто у нас буквално в последния момент. Това е първата им европейска обиколка от 2018-та насам и по техни думи след нея бандата ще прекрати с изявите на нашия континент. Много вероятно това да е последният ѝ концерт във всеки един от градовете, които ще посети.

С повече от 35 години история, групата начело с Christofer Johnsson е една от първите, които още през 90-те започват да комбинират метъл със симфонични и оркестрални елементи и се смятат за едни от основателите на симфоничния метъл днес.

Сега Therion продължават своето наследство като издават последната част от трилогията "Leviathan". Албумът "Leviathan III"се появи на бял свят преди само 2 седмици чрез Napalm Records. С него групата се отправя на многостранно и съчетаващо стилове музикално пътешествие, формирано от фундаменталната линия на своите предшественици "Leviathan" и "Leviathan II".

Концертът на Therion в София ще бъде открит от групата на талантливата Tsena Koev. Бандата ще представи песни от нейния първи албум "Emotions In A Jar", както и парчета от все още неиздадения "Storm In Human Form", който официално ще излезе през 2024 година.

Билети - в мрежата на Bilet.bg (вкл. касите на Fast Pay и магазини "На тъмно"), касите на магазини "Фантастико", както и онлайн на https://sme.bilet.bg/ на цени от:
- 50 лв. за правостоящи
- 70 лв. за седящи в обособена VIP-зона

В случай че има останали налични, пропуски ще се продават и в деня на концерта на касата на клуба на цена от 60 лв. за правостоящи. Цената за VIP-зоната остава непроменена.

Деца до 10-годишна възраст влизат без билет, но с придружител.

Още от Рок


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички