Брейк-формацията ХавиКоро пристига в България


Брейк-формацията ХавиКоро пристига в България

3358

На 28 септември в България пристигат „рицарите” на американския брейк ХавиКоро.

Петимата от групата, които определят себе си като „Рицари на ритъма на Одисей” (K.O.R.O. - Knights of Rhythm Odyssey), ще бъдат специални гости на седмото издание на родния хип-хоп фестивал "Джем он ит - Зареди се 3 в 1". Входът на фестивала навсякъде е свободен.

След тридневния финал в СмолянДжем он ит – Зареди се три пъти повечеХавиКоро ще имат изпълнения на 29 септември в "Амфитеатъра" в Смолян от 20:30 часа, на 1 октомври в "Античния театър" на Пловдив от 19:00 часа и на 2 октомври пред "Народния театър" в София от 19:00 часа.

Световната популярност на ХавиКоро нарасна, когато преди три години талантливите момчета бяха избрани за водещи артисти в програмата на организация “Америкън Войсес”, наречена "Хюстън Артистс Аброад”. С нея те участваха в "Баку Джаз Фестивал" 2004 в Азърбейджан. След това през 2005 г. направиха турне във Виетнам, като станаха първите американски брейк танцьори, посетили страната. Били са на турнета още в Аржентина, Венецуела, Боливия и Перу. Оригиналните им демонстрации помнят и феновете им в Хелзинки, Москва, Париж, Франкфурт, Хановер, Токио, Сеул, Нова Зеландия, Лондон, Цюрих и всички големи градове в САЩ.

Идването на ХавиКоро в България е част от турнето им в Източна Европа. В триседмичния си тур, който започна на 23 септември, те ще представят шоупрограми не само в големи градове като Атина, Рим и София, но и в по-малки като Спарта и Солун в Гърция, Неапол в Италия, Телави в Грузия, Пловдив и Смолян в България.

Непосредствено преди да заминат за трите фестивални дни в Смолян, отново в петък, ХавиКоро ще гостуват в „Шоуто на Слави” по "Би Ти Ви". Групата пристига у нас с подкрепата на Посолството на САЩ в България.

Още от Хип-хоп/Ар ен би


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички