Морган Уолън и Тейлър Суифт поставиха рекорди в нощта на Billboard Music Awards 2023


Морган Уолън и Тейлър Суифт поставиха рекорди в нощта на Billboard Music Awards 2023

1414

Кънтри певецът Морган Уолън (на снимката) спечели 11 трофея от Billboard Music Awards (BBMAs).

Церемонията, която се състоя на 19 ноември, беше излъчена на живо чрез уебсайта на Billboard и страниците в социалните медии. Номинациите в 71 категории обхванаха издания през периода от 19 ноември 2022 г. до 21 октомври 2023 г.

30-годишният сингър-сонграйтър от щата Тенеси, който придоби популярност от шестия сезон на The Voice, се превърна в триумфант с най-голямата годишна равносметка за който и да е артист, откакто Дрейк грабна 12 приза през 2019 година. Billboard обича  Тейлър Суифт. Тя отнесе поредните 10 подобни статуетки, с което общият им брой в кариерата ѝ достигна 39. Това я поставя в равенство с Дрейк за най-много награди за всички времена. Дрейк спечели пет награди от тях сега, за да достигне същия брой. Русокосата красавица отвоюва статуетка за най-добър изпълнител за трети път и така отново изравни Дрейк за най-много победи в тази категория.

Уолън  отвя конкуренцията по трасето към най-добър албум ("One Thing Аt А Time") и най-добра песен ("Last Night"). За първи път един изпълнител печели и двете ключови награди в една и съща година, откакто Ъшър го направи през 2004 г. с албума "Confessions" и с мегахита "Yeah!" (с участието на Лил Джон и Лудакрис). Уолън доминираше изцяло в кънтри категориите, като спечели титлите за най-добър кънтри изпълнител, най-добър кънтри албум, най-добра кънтри песен и най-добро кънтри турне.

Дрейк беше също толкова категоричен в областта на рапа, като спечели наградата за най-добър рап изпълнител за рекорден пети път, за най-добро рап турне за втори път, както и за най-добър рап албум ("Her Loss") и най-добра рап песен ("Rich Flex"). Сиза и Зак Брайън оглавиха категориите ар-ен-би и рок. Сиза си тръгна със статуетки за най-добра ар-ен-би изпълнителка, най-добър ар-ен-би албум ("SOS") и най-добра ар-ен-би песен ("КіІІ Bill"). Но наградата за най-добър ар-ен-би изпълнител на турне отиде при Бионсе.

21 Савидж, Бед Бъни, Бионсе и Майли Сайръс спечелиха по три приза. По този начин общият брой на наградите на Бионсе достигна 16, което я поставя в равенство с Уитни Хюстън и Марая Кери за най-много Billboard отличия на цветнокожа жена. Тази година Кери получи специална награда за постижения в класациите за историческия успех на сингъла си "All I Want For Christmas Is You", който оглавяваше класацията на Billboard всяка година от 2019 до 2022 г. и може да се завърне на първото място и тази година. Певицата изпълни празничната си класика, отбелязвайки първия път, когато емблематичната коледна песен бе представена на гала за награди. 54-годишната певица пристигна на събитието в шикозна визия, вдъхновена от снежната принцеса.

Церемонията сюрпризира и с горчиви разочарования - Люк Кумс бе финалист в 10 категории, но не получи нито една награда. Ариана Гранде беше на финал в пет категории и също така не спечели нито една. Metallica пък загубиха съревнованието за най-добра рок група от Arctic Monkeys.

Най-добър изпълнител – Taylor Swift

Най-добър нов изпълнител – Zach Bryan

Най-добър изпълнител – Morgan Wallen

Най-добра изпълнителка – Taylor Swift

Най-горещите 100 песни: Morgan Wallen, "Last Night"

Най-горещите 100 автори на песни – Taylor Swift

Най-добра група – Fuerza Regida

Топ изпълнител на Billboard 200Taylor Swift

Топ Billboard Global 200 изпълнител в световен мащаб – Taylor Swift

Най-добър рап артист – Drake

Най-добър рап изпълнител – Drake

Най-добра жена рапър – Ники Минаж

Най-добра рап песен – Drake & 21 Savage, "Rich Flex"

Най-добър R&B изпълнител – SZA

Най-добър R&B изпълнител – The Weeknd

Най-добра R&B изпълнителка – SZA

Най-добра R&B песен – SZA, "Kill Bill"

Най-добър рок изпълнител – Zach Bryan

Най-добра рок песен - Zach Bryan, "Something In The Orange"

Топ песен на Billboard Global 200 Майли Сайръс, "Flowers"

Топ албум на Billboard 200 Morgan Wallen, "One Thing Аt А Time"

Най-добър саундтрак – "Barbie: The Album"

Всички отличници - ТУК

Снимка: David Lehr/ countrynow.com

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички