Надежда Ковачева от отбора на Миро е големият победител в десетия сезон на "Гласът на България"


Надежда Ковачева от отбора на Миро е големият победител в десетия сезон на "Гласът на България"

1095

18-годишната Надежда Ковачева от отбора на Миро е "Гласът на България" за 2023 година. 

В изключително емоционалния и оспорван финал в неделя вечерта ученичката от Панагюрище се представи блестящо и категорично грабна сърцата на зрителите на bTV. Грандиозният финал на десетия сезон на надпреварата бе най-гледаното предаване в телевизионния ефир в неделя вечерта, когато средно над 1 109 000 души (ГАРБ, A4+) проследиха събитията на сцената. Повече от 45% от телевизионната аудитория, или над три пъти повече спрямо другата частна телевизия в часовия слот на предаването (ГАРБ, А4+), се наслади на изпълненията на участниците в бляскавото шоу. Уникалният спектакъл е бил и предпочитаният избор на активната аудитория, 37% от които са проследили оспорваната надпревара в "Гласът на България" (ГАРБ, А18-49), похвалиха се от медията.

Юбилейното издание на музикалното риалити е най-гледаното сред основните ТВ формати през целия есенен телевизионен сезон, достигайки за периода на излъчването им средно до 40% от телевизионната аудитория или средно 970 000 зрители (ГАРБ, A4+).

"Наградата не е лека, но пък е много сладка и носи удовлетворение", сподели с вълнение младата изпълнителка, малко след като получи статуетката, а какво ще прави с паричната наградата от 50 хиляди лева тепърва ще реши.

По време на големия финал на живо Надежда Ковачева пребори сериозна конкуренция в лицето на останалите петима финалисти – Арканджело Д‘Анджело, Симеон Славев, Никола Янакиев, Елена Попова и Димитрина Германова. Шестимата дадоха начало на вечерта с наелектризиращо изпълнение на песента "Let Me Entertain You", а след първия етап представиха вълшебен вариант на емблематичната българска песен "Хубава си моя горо". С нея участниците напомниха, че в празничния десети сезон на "Гласът на България" заедно с треньорите си, с представители на Европейската комисия в България, Югозападно държавно предприятие и с много доброволци засадиха специална Музикална гора в района на с. Железница.

В последния епизод на един от най-силните и вълнуващи сезони в историята на "Гласът на България", Надежда пя в дует с прекрасната Маги Джанаварова и заедно изпълниха "Listen" на Бионсе. Победоносният ход на българо-мароканската Бионсе, както неведнъж наричаха Надежда по време на сезона заради корените и любовта ѝ към световната звезда продължи с екзотично и магично изпълнение на "Desert Rose" на Стинг. В третия, най-напрегнат и оспорван етап от финала, Надежда се изправи в последен вокален двубой срещу Димитрина Германова, а песента на Селин Дион "All By Myself", избрана от зрителите на шоуто от Музикалната банка на сайта, ѝ донесе голямата победа.

Победителката в "Гласът на България" и нейният треньор Миро бяха гости в "Преди обед" следващия ден, където споделиха първите емоции след грандиозния финал на музикалната надпревара.

Формата за кандидатстване в единадесетия сезон на "Гласът на България" вече е активна на https://glasat.btv.bg.
 

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички