Участниците в Burgas Metal Carnage 2010 детайлно


Участниците в Burgas Metal Carnage 2010 детайлно

8231

Фестивалът Burgas Metal Carnage ще се състои в Танцовата академия в града от 17.00 часа на 11 декември, събота.

Както MySound.bg вече извести, шест родни екстремни банди са в афиша на събитието.

Да си припомним кои са героите на вечерта:

Dimholt

Блек метъл групата е създадена от вокалиста Woundheir и китариста Асен в Бургас през 2003 година. Музикантите създават заедно песента "Aegri Somnia" и решават да ускорят осъществяването на музикалния си проект като привлекат свежа кръв в редиците на бандата, а именно втория китарист Румен, басиста Явор и барабаниста Станимир. В този състав през 2007 е записано демото "Aegri Somnia" – мрачен и студен метъл в старите традиции на този стил. Следват участия на живо в софийски клубове с банди като Embraced By Dark, Demonism, Azzrakgar, Katharsys, Врани Волоса (Vrani Volosa), Древна и други. Някои от тези изпълнения са записани и включени в последното засега издание на Dimholt – концертното EP "Live Somnia".

Алкофилия (Alcophilia)

Бандата се събира в Бургас през 1994. В основата й са Атанас Вълчев -Пуфо - вокали и Тодор "Сепултурата" Георгиев - барабани. Китарист и басист съответно са Добрин СтоянджовДарко, и Боян Иванов. От самото начало групата се ориентира към пънк/хардкор звученето, като текстовете са изключително на алкохолна тема. През 1995 излиза дебютът "Живот ли е трезвеността?". По време на записите Дарко е заменен от Тодор Димитров - Муфтата. Впоследствие на мястото на Боян идва Димитър Цанков. Светослав Димитров пък е привлечен като втори китарист. В този състав Алкофилия изнасят редица концерти в родния Бургас. В момента вместо Димитър Цанков се подвизава Кольо Желязков - действащ музикант от Врани Волоса, на баса. Групата е готова с материал за нов албум, който тепърва предстои да бъде записан.

Некроменсър (Necromancer)

Създадени в Бургас през 1989 година от Росен Грудев - китара и Неделчо Харизанов - бас. След честа смяна на музиканти в групата, се записва първото демо, озаглавено "Creation Оf Darkness"- В него участват Светослав Димитров - вокал, Росен Грудев - китари, Неделчо Харизанов - бас, Лина Петрова - клавир и Здравко Златев - ударни. Стилът е дет метъл с типичните здрави вокали, скоростни китари и мелодични клавирни партии. Касетата е издадена от No Rip Оff Prod през 1994 и е първата крачка на бандата към голямата сцена.

Второто демо - "Memories", е от 1995. Здравко е заменен от Тихомир Люцканов, а Лина - от Ирина Бончева. Вокалните партии на трагично загиналия Светослав са поети от Росен Грудев. Светослав, или както го знаеха неговите приятели - Петела, умира трагично на 12 септември 1995. Този албум е посветен на него. Рокадите в състава естествено водят и до промяна на стила и звука - клавирните партии са по-осезаеми, а ритъм сецтията - изведена. "О.Ч.З." издават  "Memories" след като групата се е наложила на българската сцена и трупа все по-голяма популярност. Изпратените копия се приемат много добре извън границите на страната. Некроменсър са излъчени по италианското и английското национални радиа. Появяват се положителни рецензии в доста популярни списания както в страната, така и извън нея. А заради парчето "The Lowest Heights" Некроменсър са обявени за група на 1996 в предаването на Гергана Лазарова "Неделя 96" по програма "Хоризонт" на БНР. Музикантите са забелязани и от мегабандата Ин Флеймс (In Flames), чиито членове поздравяват българите за добрата работа в една от своите обложки. Логично се стига до подписване на договор с компания извън страната. Фирмата е полската Mystic Prod. Тя издава дебюта "Seven Ways To Die" (1999). Албумът е записан в началото на 1998 и съдържа седем песни, като всяка от тях възпява по един смъртен грях. Солата в продукцията, както и в "Memories" впрочем, са записани от Атанас Недев (Каската).

През септември 1999 се провежда Mystic Fest (Краков, Полша), на който Некроменсър се изявяват заедно с групите Sceptic, Peccatum, Limbonic Art, God Dethroned, Amorphis и Emperor. В кариерата си дотук българите са делили обща сцена и с други доста нашумели групи, между които Ротинг Крайст (Rotting Christ) и Дарксийд (Darkseed).

Басистът Цветан Колев идва на мястото Неделчо Харизанов през 2000. За известен период от време групата прекратява дейност поради недобрите условия за развитие и изява на българската музикална сцена. През януари 2010 се осъшествява реюниън на групата, към която се присъединява Петър Дишков (екс-Биофобия) на баса.

The Outer Limits

Траш метъл шайката е създадена в Бургас като супергрупа от опитни местни музиканти, свирили в класически за стила банди от черноморския град. Георги Пейчев – вокали, Полицая – бас, китаристите Жельо и Динко и Златин – барабани, решават да се заровят здраво в златните години на американския траш метъл и залагат на бърза, тежка и същевременно мелодична музикална атака в духа на Тестамент (Testament), Екзъдъс (Exodus) и Антракс (Anthrax). В момента бандата работи по дебюта си, в който ще бъдат включени "Bonded Вy Metal","Apocalypto","Master Of The Flies","Suicide","Outlive The Death" и "World Metal Domination". Музикантите не изнасят често концерти, така че участието им фестивала Burgas Metal Carnage е рядък шанс да бъдат аплодирани на живо,  припомнят организаторите.

Врани Волоса (Vrani Volosa)

Паган метър дружината се събира в Бургас през 2003. В състава й са Христо (китари), Атанас (вокали) и Александър (бас). Дебютират успешно с демото „Vedi”, което илзиза през 2004 в тираж от 120 копия (разпродадени за няколко месеца), а през 2005 музикантите подписват договор със софийския лейбъл Corvus Records, който реализира официално първия им албум “Where The Heart Burns”. Музиката е издържана в традициите на паган блек метъл стилистиката и може да се оприличи с тази на типични представители за стила като Enslaved, Primordial, Darkthrone, Burzum, а дългите психеделични теми добавят нотка ала Пинк Флойд (Pink Floyd) в цялостната картина. В началото на същата тази 2005 бандата свири за пръв път на живо, подгрявайки небезизвестните израелски етно дуум-прогреасари Орфанд Ленд (Orphaned Land).
 
Певецът Атанас напуска "враните", както галено ги наричат феновете, което води до трайни промени в облика на групата. Христо поема вокалите и острите блек метъл крясъци, като ги заменя с мелодично пеене, а музиката е фокусирана в по-кратки метъл композиции с ясно изразени куплет и припев и леки забежки към българския фолклор. Към състава се присъединяват китаристите Кольо и Петър и барабанистът Десислав. След близо двегодишна работа е записан вторият албум "Heresy/Ерес", който отново е издаден официално от Corvus Records. Песента „Слънце” успява да стигне до първо място в класацията на радио "Тангра Мега Рок" - Tuborg Top 40, благодарение на гласовете на почитателите на групата. Врани Волоса имат множество концерти с групи като Oрфанд Ленд, Пънджънт Стенч (Pungent Stench), Аркона (Arkona), WEB, Смолмен (Smallman), Dark Inversion, Dimholt, Кълн, Некроменсър и много други.   

Act Of Grotesque

Съставът е основан в Бургас през 2001. След множество промени се установява следният постоянен състав – Димитър Пилота (китари), Ангебу (бас), Светослав (барабани) и Herr Wolfchen (вокали). Четиримата разработват откачена визуална садо-мазо-концепция, подплътена с брутална музика, която може да се оприличи като дет грайнд. През 2004 рокаджиите аписват EP "Inner Mental Disorder", което излиза на диск чрез Distributor Of Pain. Следват множество концерти из страната, като освен прецизното свирене на музикантите, прави впечатление и стряскащата визия на четиримата членове, носещи кожени маски, обсипани с шипове. Групата прекратява за известно време активността си поради напускането на двама от основните й композитори и идейни двигатели – Herr Wolfchen и Ангебу.  

През 2010 дружината се събира отново, а новите музиканти в групата са Петър (познат от Врани Волоса) – китара и вокали, и Чавдар от Дъ Ривендж Проджект (The Revenge Project) – бас. Именно в този състав ще ги видим на живо на фестивала Burgas Metal Carnage.

Unhumanity

Бандата е от Пловдив, съществува от 2008 и свири брутален дет метъл в духа на първите записи на Кенибъл Корпс (Cannibal Corpse).  В състава са бивши членове на група ГряхКирил и Петър, както и басистът Никола, който идва от култовата блек метъл банда Саракт, а барабанист е Едо от Бърнинг Хейт (Burning Hate). В момента музикантите работят по дебютно EP, което ще съдържа 6 авторски творби.

Участието им на Burgas Metal Carnage ще бъде дебют за пловдивските касапи.

Вход за събитието - 8 лв. Вратите отварят в 16.00 ч.

Танцовата академия е на улица "Янко Комитов" 3 (срещу КАТ).

Още от Рок


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички