Моби удря с банда на живо на Spirit Of Burgas 2011!


Моби удря с банда на живо на Spirit Of Burgas 2011!

1604

Мегазвездата Моби (Moby) е първият официално потвърден хедлайнър в поредното издание на Spirit Of Burgas.

Българските меломани ще могат да аплoдират своя любмец на главната фестивала сцена на 13 август.

Организаторите на феста, който ще се проведе на Централния плаж между 12 и 14 август (петък, събота и неделя), потвърждават надеждите на хилядите фенове, че тази година Моби ще е един от хедлайнърите на лятното музикално събитие.

Американският денс гуру пристига за първи път в България в рамките на актуалното си турне, представящо новия му албум "Destroyed".

Моби прави музика от 9-годишна възраст, тогава започва да свири на класическа китара. На 13 години става част от пънк-хардкор групата The Vatican Commandoes', а след като завършва колеж, започва да работи като диджей. Първият му сингъл "Go" (който, между другото, е в списъка на списание Rolling Stone за най-добрите записи на всички времена) излиза през 1991. Оттогава досега Моби не спира да издава албуми. Той е продал над 20 000 000 копия по цял свят. Също така продуцира и ремиксира десетки други артисти, между които са David Bowie, Metallica, Бийсти Бойс (The Beastie Boys), Пъблик Енеми (Public Enemy) и други.

В досегашната си кариера той е изнесъл над 3 000 концерта (споделя, че песните от новия албум "Destroyed" са композирани късно през нощта в хотелски стаи навсякъде по света).
 
Музика на диджея звучи в стотици филми, между които "Жега", "Всяка една неделя", "007: Винаги ще има утре", "Плажът" и други.

Моби работи в тясно сътрудничество с много благотворителни организации, сред които Humane Society и Institute For Music And Heurologic Function. През 2007  издава албума "Mobygratis", включващ музика, която независими кинопродуценти могат да използват безплатно.

Той ще издаде през собствения си лейбъл Little Idiot новия си - девети по ред студиен албум, "Destroyed", през май. Книжката към него ще съдържа фотографии, направени от самия него. Дискът - в комбинация със снимките, ще предложи интимен поглед към света на британския артист и неговия творчески процес. На официалната му интернет страница - moby.com, вече са качени за безплатно сваляне три песни от предстоящия албум. Те са обединени в EP със заглавие "Be The One". Към всяка една от песните той е режисирал и кратко филмче.

Интересен е фактът, че басист в миналогодишното турне на Моби бе българката Светлана Василева. Тя обиколи заедно с него три континента и се надяваме да я видим като част от групата му и на сцената на Spirit Of Burgas.

Шоуто на госта включва група и великолепната вокалистка Joy Malcolm, която тя участва и в записите на "Destroyed".

Spirit Of Burgas ще предложи много сцени, площадки за диджеите, барове, море и пясък за четвърта поредна година.

През 1993 Моби влезе в "Гинес" с парчето "I Feel It/Thousand", което със своите 1015 бийта е обявено за най-бързата музика в света. "Play" (1999) пък е единственият албум в историята, който е продал правата на всичките си 18 песни за реклами.

Моби - бивш пънкар, настояща поп звезда с гола глава, е пълен вегетарианец, собственик на чаен бар, съсед на Дейвид Боуи и ню ейдж философ с личен блог, който прави една от най-кинематографичните музики към култови ленти. Използва семпли от блус песни, записани на полето преди повече от 70 години. Епични и драматични композиции, които бихте поръчали за собственото си погребение, за да сте сигурни, че всички ще плачат. Първият джойнт в живота си изпушва едва 10-годишен. Твърди се, че няма мобилен телефон.

Съвсем скоро ще потвърдим и останалите хедлайнъри, между които величия от рок, хип-хоп и денс сцената, очаквайте информация и за артистите, които ще свирят на сцените за рок, джаз, електронна музика и реге, обявиха организаторите.

Събитието отново обещава да даде на феновете пълно изживяване благодарение на Beck’sperience - музикалната платформа, под която ще премине фестивалът.

Немската марка бира e вторият сигурен хедлайнър, като гарантира на своите фенове както музикални емоции по време на трите вечери, така и много други незабравими изживявания.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички