Suicidal Tendencies на Главната сцена на Spirit Of Burgas 2011


Suicidal Tendencies на Главната сцена на Spirit Of Burgas 2011

1622

Хардкор кросоувър траш-метъл бандата Суисайдъл Тендънсис (Suicidal Tendencies) ще се появи на Главната сцена на Spirit Оf Burgas в първата вечер на фестивала – 12 август, оповестиха организаторите.
 
Създадена във Венис, Калифорния, в началото на 80-е, групата е една от първите много тежки метъл банди, успяла да пробие в ефира на MTV.

Най-прочутият й трак "Institutionalized" получава солидна ротация и това отваря много врати на музикантите. Слуховете, че момчетата са забъркани в гангстерските среди на Венис и че гиговете им са изпълнени с насилие, пречат пърованачлно на изявите им. След появата им в комерсиална медия като MTV обаче, интересът към тях скача неимоверно и бандата тръгва по пътя на славата.

Член на формацията в първата половина на 90-е басистът Робърт Трухильо (Robert Trojillo), който впоследствие се присъединява към Ozzy Osbourne, а понастоящем е част от състава на Металика (Metallica). Годините на престой на Трухильо в групата са и едни от най-комерсиалните за нейния имидж. Басистът успява да убеди останалите да вкарат повече фънк елементи в музиката си, с което саунд профилът на бандата се измества повече от тежкия траш и пънк към фънки метъл звученето.

Актуалният състав на Суисайдъл Тендънсис е: Майк Мюър (Mike Muir) (втори от ляво на дясно на снимката) – вокал и основател, Mike Clark - китари, Eric Moore - ударни, Dean Pleasants - китари и Steve Brunner – бас. В тази конфигурация групарите обикалят по фестивали в Америка и Европа от поне година насам.

В промеждутъците музикантите открадват студийно време и записват парче по парче напълно нов албум, в който, както твърдят от мениджмънта на групата, ще има нещо от някогашното траш звучене, но примесено с нов звук.

Промото на диска е предвидено за 2012, но у нас на 12 август със сигурност ще прозвучи "поне частица от него", уверяват организаторите.

Билети:

От 15 юни влиза предварителната продажба:
1-дневен билет: 50 лв.
3-дневен билет: 120 лв.

Пропуските са в продажба в мрежата на Eventim.bg.

Още от Рок


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички