Ben Westbeech събра Четири стаи в една


Ben Westbeech събра Четири стаи в една

2391

Новите надежди на британската музика прелитат над София за втора поредна вечер.

Джейми Уун (Jamie Woon) се опита да ни убеди, че притежава нощния въздух на столицата, но ме накара да напусна Sofia Live Club леко смълчан в сряда срещу четвъртък. Снощи пък в столичния клуб "Четири стаи" Бен Уестбийч (Ben Westbeech) показа какво е да си талантливо музикално копеле от Лондон.

Визитата на госта бе по покана на двамата Bushmills Brothers-диджеите Sirius (Ангел) и Methodikal (Андрей).

"Четири стаи" прилича на елитен клуб след тежки бомбандировки, останал по тухли и с изскочили жици, където сякаш минаваш уж само да огледаш, но неизменно оставаш. Пълна противоположност на специалния Sofia Live Club. Но именно в това е и неговият чар.

Бен Уестбийч въобще не се притесни от това особено помещение, даже напротив. Застана зад пулта около полунощ, облечен като избягал от упражнения по стил английски колежанин, с разгащена риза и вратовръзка. Без кой знае колко приготовления и излишни резки движения, купонът започна веднага.

Онова, по което Бен прилича на Джейми, е, че и той като него обича да пее, сам модулиращ и управляващ гласа си, през пулта. Онова, по което се различават обаче, е по-съществено. Докато Уун залага на дълги, бавни и протяжни мелодии, на мълчание и текстове за неопределена нощна тъга,  Уестбийч е парти хулиган с висок, подканящ за танцуване глас. Бленда, която изрони и тухлите, и керемидите на сякаш постоянно затъналия в ремонт клуб "Четири стаи".
 
На публиката й трябваха не повече от десетина минути, за да полудее и да заобиколи Бен и неговия пулт, да започне припява на всичките му парчета и да отговаря със забавни крясъци на въпросите му – "Тук ли сте, София?", "Как се чувствате, София?" и други подобни...

Личеше си, че Бен нито позира, нито преиграва. Не скри, че не му пука къде се намира, а наблегна на мисията си - да забавлява. Редуваше парчета от чисто новия си албум – "There's More To Life Than This" , които изпя по изумителен начин, наред с класически парти песни, чиито текстове знаеха всички присъстващи. Припевът на новото му яко парче – "Something For The Weekend", излезе като общо гърло. Сякаш за малко четирите стаи, барабар с тоалетните, се превърнаха в една пееща стая.

Но да продължа със сравненията между двамата британски изпълители. Джейми Уун и Бен Уестбийч разчитат изключително и само на себе си в правенето и пускането на музика, както и в писането на текстове. Ако трябва да избера един от двамата като по-успешно представил се в тези два дни в София, то посочвам Бен.

Признавам обаче, че неговото предимство може и да се дължи на по–големия му опит в музиката и по-дългата му работа с известни продуценти на хаус в Европа. А и защото е партиориентиран и саундът му е изключително пипнат и ясно насочен към онези, които искат да се забавляват.
 
Ако обаче се абстрахирам от тъпи паралели, мога гордо да кажа, че след като София посрещна един след друг в два дни и Джейми Уун, и Бен Уестбийч, то за столицата ни може да се говори като за един от много важните музикални градове в Европа.

Нека организаторите на тези две събития поддържат високата летва.

Очаквам с нетърпение следващите им предложения.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички