Saltimbanco на Cirque du Soleil пристига с 15 камиона в България


Saltimbanco на Cirque du Soleil пристига с 15 камиона в България

2324

Шоуто Saltimbanco на знаменития Cirque du Soleil пристига в България на 15 ТИРа.

Както MySound.bg вече извести, спектакълът ще се състои - при това цели пет пъти, в София идния месец. Модерната градска приказка ще бъде "разказана" в мултифункционалната зала "Арена Армеец".

Акробатичното шоу е обявено за 3 февруари (от 20.00 ч.), 4 февруари (от 16.00 и 20.00 ч.) и на 5 февруари (от 14.00 и 18.00 ч).

"Една среща между мит и реалност... Една илюзорна смесица от комедия в стил dell'arte и рок-ен-рол", е коментарът на The New York Times за продукцията на вихрените танцьори.

Вдъхновението на създателите  на спектакъла е животът в мегаполиса и неговите жители, чиито емоции ще бъдат пресъздадени с помощта на 180 тона техника и технически екип от 300 души, уточняват организаторите "София Мюзик Ентърпрайсис" (СМЕ).
 
Сюжетът е основан на историите на различни колоритни жители. Чрез музика, светлини, сценография и акробатика, техните истории се обединяват в интригуваща приказка. Пубиката е предизвикана да насити сетивата си до краен предел и да съпреживее всяка една от уникално поднесените истории. Гид в  градската джунгла на Saltimbanco е La Belle. Красива, загадачна и мистична, тя омайва и омагосва, води към нови преживявания. Eзикът ѝ е универсален, a нейната песен отразява атмосферта на Saltimbanco. Помощник на La Belle е Детето. "Създадохме този герой, защото детето живее във всеки от нас. Понякога просто имаме нужда да ни се припомни, че то все още е у нас. Всеки има нужда да пуска на свобода детето в себе си и Saltimbanco ни помага да на правим именно това", казва Гай Лалиберте, създател и режисьор на спектакъла. В своето пътешествие през различните истории La Belle и Детето не са сами, а са закриляни от Кавалерите. Те са спокойни, ведри и нежни, но могат да удрят с голяма сила, ако се наложи да защитят себе си или някой по-уязвим от тях. Кавалерите осветяват пътя през света на Saltimbanco с фенерите си.

И когато публиката си мисли, че е видяла наистина всичко, излизат Бароковите герои. Те са предизвикателни, бунтовни и експозивни, екстремни личности и свободни духове. Но се появяват само да празнуват.

Сцената е дълга 34 метра и е широка 20 метра. Подпорите, на които са окачени акробатичната част, осветителните елемени и ринга, са високи повече от 183 метра. Публиката ще има възможност да се наслади на акробатични номера с трапец и бънджи. Тези съоръжения са закрепени на 14 метра височина над сцената.

Cirque du Soleil е единственият цирк, който представя тези зрелищни и опасни номера от такава голяма височина.

Билети от: касите на "Тикетпро" в НДК и "Арена Армеец" и онлайн чрез www.ticketpro.bg.   

Още за шоуто - на:

www.cirqueclub.com
        
www.sme.bg      

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички