BraZZoBraZZie 2012: лудо, богато и разнообразно нотно меню


BraZZoBraZZie 2012: лудо, богато и разнообразно нотно меню

4756

Богато, разнообразно и лудо ще е музикалното меню, на което ще се насладят гостите на първото издание на фестивала BraZZoBraZZie.

Както MySound.bg вече извести, събитието ще се проведе в Sofia Live Club от 10 до 12 февруари.

Диксиленд, рагтайм и специални аранжименти на госпъли и евъргрийни ще е жизнерадостното начало, с което Dixie Band Teteven & Sunnie ще открият феста на 10 февруари, петък. Формацията от Тетевен съществува вече 27 години, но участието във фестивала ще е едва втората й изява пред софийска публика (не е за пропускане, като се направи бърза сметка след колко години би била третата). След това младите симпатяги от Da New Generation ще покажат що е то фънк от ново поколение и колко забавен може да е той. Финалът ще е джазов, суингарски, разкошен, разточителен – след като тромпетистът Михаил Йосифов и неговият секстет посвирят джаз стандарти и авторски композиции на Мишо, към тях ще се присъединят и специалните им гости. С вълнуващи гласове и завладяващо присъствие, на сцената ще се качат закачливият Емил Минчев, английският джентълмен Бен Крос, лудата Милица Гладнишка и чаровниците от Сентиментъл Суингърс (Sentimental Swingers).
 
Втората вечер на BraZZoBraZZie (11 февруари, събота) ще започне с раздвижваща сърцата и телата комбинация от ромски ритми, джаз, фънк и разни други пикантни музикални съставки, наречена РомаНено Проджект. След това в Sofia Live Club ще стане още по-горещо и много опасно, защото ще се разрази люта латино битка между Тумбаито (Tumbaito) и Mango Duende. С авторски парчета и латино аранжименти на популярни български песни от 60-е и 70-е години на 20-и век ще напада Тумбаито, а Mango Duende ще отвръща на удара с най-добрите музикални образци от района на Карибите.

Мощна фънк емоция с много импровизации гарантират момчетата от SouthWick. Фънкарите, които в края на миналата година представиха своя първи аудио и видеосингъл "Pink Skies" (виж клипа ТУК), ще закрият втората фестивална вечер.

С богатите, красиви и пълнокръвни композиции на Ангел Заберски-син (на снимката), написани специално за Биг Бенд брас асоциация, ще започне последната вечер на феста, 12 февруари, неделя. Ще има фънк, прочетен от формацията Funkallero с авторските композиции на пианиста Васил Спасов. Финалът на фестивала ще е луд, безобразен, първичен и много емоционален, заричат се организаторите. Това е единственият възможен резултат от свободната любов между джаза, народната музика, фънка, регето, хип-хопа и биг бенд звученето, наречена Brazz ViliDJ. Гост вокалисти на този модерен вариант на градски духов оркестър ще бъдат певицата, пристрастена към соул музиката и фънка, Силвия Монева, и дълбокият глас на Перу в България - Алекс Линарес.

Музикалната храна между отделните концерти ще бъде осигурявана от диджеите Water Nimph (на 10 февруари), Marten (на 11 февруари и Oto (на 12 февруари).

Джем сешъни, които ще започват около полунощ и ще завършват...не се знае кога, ще има и в трите фестивални вечери.

С помощта на графити артистите Maze, Felon, Akes & Goat, BraZZoBraZZie ще напусне границите на Sofia Live Club и удобно ще се разположи в пространството пред него, където четиримата артисти ще пресъздават музиката в своята Live Graffiti Action в продължение на три вечери.

Организатори на първия фестивал, посветен на духовата музика, са екипите на Брас Асоциация и 24/7.

Начален час на концертите: 21 часа, вратите ще отварят в 20 часа.

По време на BraZZoBraZZie Sofia Live Club ще е територия, свободна от тютюнев дим. За тези, които освен страстни любители на хубавата музика, са и страстни  пушачи, пред клуба ще бъдат поставени удобни маси и отоплителни тела.

Билети за BraZZoBraZZie на цена 15 лева за една вечер и 35 лева за целия фест могат да бъдат закупени в мрежите на Eventim (http://www.eventim.bg/), Ticketstream (http://ticketstream.bg) и Ticket Plus (http://ticketplus.bg/), както и на място в клуба в дните на фестивала.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички