Премиерата на дебютния проект 4321 на Рафи е днес


Премиерата на дебютния проект 4321 на Рафи е днес

3924

Днес е премиерата на дебютния сингъл и видеоклип на победителя от музикалното шоу на "Нова телевизия" X Factor - Рафи Бохосян.

Както MySound.bg извести, той спечели убедително първия сезон на предаването в България, като събра над 51% от зрителските гласове на финала, превръщайки се в един от любимците на публиката заради безспорния си талант, чар и брилянтно сценично присъствие.

Песента "4321" е записана в Лондон, в студиото на Трой Милър, познат от работата си с Ейми Уайнхаус (Amy Winehouse), миксирана е в Германия, а финалният мастеринг е направен в едно от най-реномираните студиа в Лос Анджелис, САЩ. Специално създадено за Рафи, парчето перфектно отразява неговата енергия, безкраен оптимизъм и вяра в успеха. Продуцент е "Вирджиния Рекърдс", представител на Sony Music за България.

В края на миналия месец Рафи замина да реализира първия си сингъл в меката на модерния звук – Лондон, където бе посрещнат и от създателя на формата X FactorСаймън Кауъл. В записите на парчето в студиото на Трой Милър се включи и любимият ментор на победителя - Васко Василев. Като беквокал в парчето участие взима и атрактивната британска певица Sewuese. Нейният колоритен глас се чува и в парчета на артисти като Брайън Фери, Алиша Кийс и Груув Армада (Groove Armada). В момента се работи и по версията на песента на български език, чиято премиера в ефир се очаква съвсем скоро.
 
Песента "4321" е със специфично свежо и динамично звучене и носи в себе си идеята за победата в различни области – изкуство, музика, спорт. Затова Рафи и "Вирджиния Рекърдс" решиха да поканят за участие в клипа и някои от най-обичаните спортни звезди на България. Във видеото са заснети емблемичните Йордан Йовчев, с когото Рафи се изяви и на церемонията Спортист на годината, гордостта на България в спортната стрелба - Мария Гроздева, звездата на родния бокс Детелин Далаклиев, шампионката по борба Станка Златева и младата надежда на българската спортна гимнастика Ралица Милева.

"Спортът за мен е едно от най-важите неща и затова много исках първата ми песен и видео да бъдат по някакъв начин свързани с него", споделя Рафи. "Затова се зарадвах страшно много, когато всичките тези емблеми на България, които са моят най-чист пример за X Factor в спорта, се съгласиха да участват. Изключително съм им благодарен, че отделиха от така ценното си време за подготовка за Олимпийските игри, за да се снимат в първото ми видео. Това за мен е огромен жест. Така както те ми пожелаха успех, аз също с цялото си сърце и с моята първа песен им желая да постигнат невероятни резултати на предстоящите Олимпийски игри. Те заслужават цялата ни любов и подкрепа, заради силата и волята да бъдат най-добрите", допълва изпълнителят.

"Това е първото ми парче и за всеки един изпълнител то е едно от най-важните събития в живота. Само съм си представял и мечтал как един ден имам собствена песен и сега, когато това е факт, все още ми се струва супернереално. Просто песента е точно отражение на енергията, която имам, харесвам я много и се надявам да предам тази енергия на всички, които я слушат" - победителят от музикалното шоу е безкрайно радостен от реализацията на проекта.   

Едно от най-запомнящите се изпълнения на Рафи по време на предаването бе белязано от символа на сърцето, което той изрисува на ръката си, за да покаже любовта си към всички, които го подкрепят. Заедно с неговата усмивка то се превърна в запазена марка на изпълнителя. Затова и много от почитателите му рисуват сърца на ръцете си по време на концертите му. Всички фенове на Рафи, които взеха участие в заснемането на видеоклипа от Лондон до Бургас, също рисуваха сърца по ръцете си.  

Клипът е сниман в Лондон, София и родния град на Рафи Бургас, и е режисиран от екипа, който беше отговорен за цялостната режисура и заснемане на българския X FactorАтанас Генов и Евгени Тодоров.  

Първият клип на Рафи е подкрепен и от компанията Coca-Cola, която традиционно се свързва с кариерите на изгряващи таланти в областта на музиката и спорта и която споделя тенденцията страстта на младите хора към музиката и ритъма да бъде превърната в мотив за повече движение и удоволствие от спорта. Посланието е спортът във всички негови разновидности да стане част от лайфстайла и всекидневието ни.

Стайлингът на Рафи е поверен на стилистите на Capasca, Hot Spot и Converse. За снимките на клипа дизайнерите от алтернативната модна компания Rockacoca създадоха и специален модел на кецовете Converse All Stars, съчетаващ графична разработка на името на Рафи, с неговия символ червеното сърце в актуален графити стил. Във видеото Рафи се изявява и с атрактивни слушалки отново част от специална дизайнерска серия. Слушалките Canyon by Rockacoca са резултат от съвместната работа между марката за IT-аксесоари Canyon и софийското дизайн-студио Rockacoca. Линията дебютира с осемдесет ръчно рисувани оригинални дизайна от които самите потребители подбират най-любимите пет дизайна, които да бъдат пуснати в масово производство. Сега те са налични в големите вериги за техника в страната. Всеки дизайн има собствена тематика и герои, които екипът на Rockacoca вгради във визията.

Не е изключено скоро и Рафи да пусне свой собствен дизайн в колекцията.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички