Gravity Co, Skre4, 100 Кила и Der Hunds БГ акцент на Elevation


Gravity Co, Skre4, 100 Кила и Der Hunds БГ акцент на Elevation

1543

Gravity Co (на колажа вляво), Skre4, 100 Кила и Дер Хундс (Der Hunds) са българският акцент в афиша на Elevation Music Festival 2012.

Както MySound.bg огласи своевременно, фестивалът стана триднедвен, а ще се състои на 22.23 и 24 юни.

Междувременно, организаторите обявиха конкурс за непопулярна българска банда. Подобна надпревара имаше и на първото издание на събитието миналата година.

Съревнованието ще стартира утре, 10 април. Конкурсът е с нови правила тази година, даващи право на участие на цели три банди. Първите две от тях ще бъдат избрани от жури, състоящо се от членовете на титулярните български групи и изпълнители - Gravity Co, Skre4, 100 Кила (в средата на снимката) и Дер Хундс. Третата ще бъде определена от интернет потребителите, които ще могат да дадат своя глас на специална платформа във VBOX7.COM след 14 май. Повече подробности за начина на гласуване във VBOX7.COM и сроковете очаквайте скоро на официалния сайт на Elevation, оповестиха организаторите.  

Преди финалното гласуване те ще изберат 10 имена измежду всички записали се. Заключителната част на музикалната надпревара ще се състои в края на май по време на специално събитие, когато освен двамата победители, ще бъде обявен и изборът на интернет потребителите. При равен брой гласове участникът ще бъде изтеглен на случаен принцип, чрез жребий. Класиралата се на първо място група, според гласуването на членовете на останалите български групи, ще се изяви на основната сцена редом до Fat Boy Slim, Erykah Badu, Кошийн (Kosheen) и много други. Останалите две банди ще се представят на третата сцена на фестивала, за която предстои да се обявят още много български и чужди имена.
      
Изискванията за участие в конкурса са: кандидатите да имат минимум 10 авторски песни и да не са се изявявали на основните сцени в програмите на големите български фестивали. Желаещите да участват трябва да изпратят на имейл адрес radiocafeteam@elevation.bg или на адрес: София, булевард "България" 2, Radio Café не повече от две свои песни, снимки и попълнен формуляр, който могат да изтеглят от страницата на Elevation www.elevation.bg Заявки за участие могат да се изпращат до 7 май. Целта на конкурса е да подкрепи българската музика чрез възможност  непопулярни до този момент имена да свирят на големи сцени. Конкурсът се провежда съвместно между Radio Café Team и Elevation Music Festival 2012.

Присъстващите на фестивала получават шанса да видят едни от най-иновативните родни групи през последните години Gravity Co; алтърнатив хип-хоп бандата Skre4 (вдясно на колажа), подгрявалa концертите на Limp Bizkit и Рамщайн (Rammstein) у нас; хип-хоп гуруто 100 Кила и победителите от конкурса за непопулярна група от миналата година - Дер Хундс.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички