Groove Armada, Breakage и Mickey Moonlight с изяви на Elevation


Groove Armada, Breakage и Mickey Moonlight с изяви на Elevation

1277

Списъкът от качествени артисти на Elevation Music Festival 2012 продължава да расте.

Новите изпълнители, които ще се качат на главната сцена наред с Erykah Badu, Фетбой Слим (Fatboy Slim), Kosheen, Chambao и Нека (Nneka), са Груув Армада (Groove Armada) (за диджейски сет), а електронният звук на Breakage и Mickey Moonlight ще допълни този на останалите легенди на сцената за диджеи.

Както MySound.bg вече информира, събитието ще се проведе на 22, 23 и 24 юни.

Електронното дуо Груув Армада, което през септември 2010 официално обяви, че турнето във Великобритания и Австралия ще бъде тяхното последно като група и това ще са последните им концерти с музиканти, пристигат на Elevation 2012, като обещават да зарадват българската публика с новото си сценично шоу Red Light "‘Decks & FX".

Талантливият Breakage, който вече има множество класически издания зад гърба си, комбинирайки богати тонове и чувство за пространство в миксовете, ще премине през стиловете от дръм-ен- бейс към дъбстеп на диджейската сцена, където ще се изяви и Mike Silver, познат още като Mickey Moonlight.

Той стартира кариерата си в края на 90-те, фокусирайки се върху чудноватите аспекти на електронния поп. В началото свири със сестра си Сузи в дъб-дуото Sonovac, след което до края на десетилетието се занимава с електроклаш проект под името Midnight Mike. Започва да използва артистичния псевдоним Mickey Moonlight през 2008, като записва в Ed Banger Records и пуска денс кавър на песента на Sun Ra- "Interplanetary Music", за който получава възторжени отзиви от влиятелния The Guardian. Silver продължава работата си с Ed Banger по проекта от 2010- Love Pattern, макси-сингъла "Close To Everything" и дебюта "And The Time Axis Manipulation Corporation" (2011), за който събира звезден екип от музиканти.

Груув Армада са Tom Findlay и Andy Cato. Групата е сформирана през средата на 90-те, малко след като членовете й създават клуб, кръстен по същия начин. Формацията издава няколко сингъла през 1997, сред които "4 Tune Cookie" и "At Тhe River", последвани от дебютния им албум "Northern Star", пуснат през следващата година. 1999 ще се запомни от феновете на групата с рилийза на "Vertigo", който влиза в Топ 20 на британските класации и придобива сребърен статут на Острова. Синглите от албума набират голяма популярност, особено "I See You Baby”, която има бийт-ремикс, дело на Фетбой Слим. Това е и най-успешното парче в цялото творчество на проекта до днес. Следват още успешни години, свързани с издаването на няколко албума и многобройни експерименти. Груув Армада са сред най-уважаваните денс банди в световен мащаб.

Breakage, познат още като Джеймс Бойл, се доказа като един от най-разнообразните изпълнители на която и да е съвременна сцена заради лекотата, с която преминава през стиловете: от дръм-ен-бейс към дъбстеп. Саунд, който е едновременно изтънчен и разрушителен. Breakage избухва на дръм-ен-бейс сцената през 2000, отбелязвайки пристигането си с груб ремикс на хардкор класиката на Nasty Habit  - "Here Come The Drums", за дръм-ен-бейс лейбъла Reinforced. Той подкрепя това свое дръзко решение със серия от мини албуми за легендарната компания, доказвайки че не е случаен аматьор. Breakage застава на първа линия на новата вълна от брейкбийт създателите, внасяйки звука на перкусиите обратно в дръм-ен-бейса във време, когато тази сцена изглежда е позабравила, че корените й идват от джунглата.

Организаторите на Elevation 2012 са подготвили не само страхотна музика, но и още много други забавления.

Билети за фестивала могат да бъдат намерени само в мрежата на Eventim на цена от 99 лв.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички