Не един нов албум, а трилогия от Green Day


Не един нов албум, а трилогия от Green Day

3339

Вместо един албум нов албум, Грийн Дей (Green Day) анонсираха цели три нови проекта.

Както MySound.bg вече огласи, американците към момента са в студио, но записват трилогия - "¡Uno!", "¡Dos!", и "¡Tré!". Дисковете ще бъдат издадени през Reprise Records, съответно на 25 септември 2012, 13 ноември 2012 и 15 януари 2013.

Новият материал е последовател на наградения с "Грами" (Grammy) запис "21st Century Breakdown" и е резултат от работата с дългогодишния продуцент на бандата Rob Cavallo. Проектите се "пекат" в родния град на бандата - Оуклънд, Калифорния.

"Намираме се в най-плодовития и творчески период в живота ни. Това е най-добрата музика, която някога сме писали, и песните просто идват сами", казват музикантите. "Вместо да запишем един, ние правим цели три албума. Всяка песен има силата и енергията, които представят Грийн Дей на всички емоционални нива", не крият рокаджиите, които планират няколко участия на музикални фестивали това лято.

В бандата са: вокалистът и китарист Били Джо Армстронг (Billie Joe Armstrong), басистът Mike Dirnt и барабанистът Tré Cool.

Те се сработиха през 2009 с носителя на награда Tony, режисьора на Spring Awakening, Michael Mayer, за създаването на мюзикъла American Idiot. Представлението бе играно за първи път в Berkeley Repertory Theatre през септември 2009 и се зарадва на рекордна посещаемост по време на ограничения брой шоута. След това мюзикълът се премести на Бродуей в St. James Theatre и спечели две награди Tony.

Спектакълът в момента се представя с обиколка в Северна Америка, ще премине и през Обединеното кралство по-късно тази година.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички