Red Hot Chili Peppers идват у нас по-тежки - с цели 18 парчета


Red Hot Chili Peppers идват у нас по-тежки - с цели 18 парчета

1639

Ред Хот Чили Пепърс (Red Hot Chili Peppers) обявиха, че ще разкрият 18 неиздавани по-рано парчета от звукозаписните сесии на последния си албум "I’m With You".

Всяка от песните ще бъде достъпна навсякъде по света както в дигитален  формат, така и на 7-инчов винил.

Междувременно, бандата пусна "Brendan’s Death Song", четвърти сингъл от актуалния си проект. Както MySound.bg нееднократно информира, "I’m With You" ще бъде представен и на първото шоу на групата у нас, което е обявено на столичния стадион "Георги Аспарухов" от 20.00 ч. на 1 септември. Антъни Кийдис и Ко. ще свирят по покана на "София Мюзик Ентърпрайсис". Музикантите пристигат заедно с новото попъление - китариста Джош Клингхофер (Josh Klinghoffer), който замени Джон Фрушианте (John Frusciante).

"Brendan’s Death Song" вече е в iTunes. Клипът, чиято поява се очакв съвсем скоро, бе заснет в Ню Орлийнс през май. Видеото започва с маршируващи музиканти, които свирят на "Джаз погребение". Според критиците и концепцията на сюжета, и текстът, идеално пасват на самата мелодия. В първата част действието се развива през деня. Маршируващите музиканти свирят заедно с RHCP по време на погребалното шествие, а бандата се вози на огромна черна катафалка. На финала вече е нощ и групарите са на гробището в Луизиана, забивайки пред огромен огнен знак Death Song.

Но кой е Брендън и защо тези купонджии му посвещават песен? Това е Брендън Мулен – дългогодишен приятел на музикантите, един от първите промоутъри, които ги забелязват. Още през 1983 Антъни и Флий представят свое демо пред Мулен в клуб Lingerie в Лос Анжделис в характерния за тях стил, маниакално подскачайки по сцената, или както самият Брендън по-късно го определя, в типичния peppers' стил. Мулен е очарован от това, което вижда, и веднага им предлага да подгряват публиката на наближаващия концерт на Бед Брейнс (Bad Brains).

Първата двойка неизвестни досега парчета на Ред Хот Чили Пепърс – "Strange Man" на А-страна и "Long Progression" на Б-страна – ще бъде издадена на 14 август, втората – с песните "Magpies" и "Victorian Machinery", ще излезе на 11 септември, а третият чифт  – "Never Is A Long Time" и "Love Of Your Life", ще се появи на 2 октомври.

Четвъртата, петата и шестата двойки, чиито заглавия не се съобщават все още, ще бъдат тиражирани съответно на 6 ноември, 4 декември и 18 декември. Последните три плочи ще се появят в началото на 2013. Всяко от деветте 7-инчови издания ще може да бъде комбинирани от феновете, като по този начин ще се създаде едно по-голямо произведение.

"Да откриеш песни, които да си подхождат с други, е специална задача, която изисква точните хора… и точните песни" - казва Клингхофер - "Някои изпълнения звучат по-добре заедно с други, а останалите се нуждаят от повече внимание и допълнителна грижа. Това са именно такива парчета".

Всеки от деветте винила ще включва артуърк от Kelsey Brookes (http://www.kelseybrookes.com/). Добре документираните основи в микробиологията, сърф културата и фолк изкуството, които има зад гърба си артистът, и които ясно личат от творчество му, са пречупени през призмата на крещящи цветове, дръзки образи и вечни мотиви. Негови творби са се появявали в безброй шоута на групи, арт изложения и списания като GQ, Modern Painters, Juxtapoz, Beautiful Decay и Dazed & Confused.

Ако случайно си проспал последните няколко месеца - Ред Хот се вихрят на световно турне, подкрепяйки актуалния си албум "I’m With You", като свирят в напълно разпродадени зали по цял свят. Част от тази обиколка е и шоуто на бандата в България.

Билетите - на цени от 70 лв. до 150 лв., могат да бъдат закупени от касите на Билетен център, НДК, "Арена Армеец" и касите на "Тикетпро" и неговите партньори в цялата страна или чрез www.ticketpro.bg

Още - на:

http://www.sme.bg  

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички