Downslot: God Is War


Downslot: God Is War

5293

Най-после!

Софийската метъл банда Downslot е готова с дебютния си албум - "God Is War", който ще бъде представен с концерт в столичния клуб The Box от 22.00 ч. на 23 юни.

Специални гости на промоцията са Daily Noise Club.

Проектът е записан в софийското студио Pacific миналата година. Албумът съдържа седем парчета, всяко от които е добър пример за тежък модерен метъл с две китари, бързи барабани и гневни вокали. Авторитетният метъл журналист Джоел Макайвър (Metal Hammer, Rolling Stone, автор на книги като "Истината за Metallica" и "Кървавият райх на Slayer") коментира: "Downslot са доказателство, че метълът е жив и вирее добре в Източна Европа". Заглавното парче може да бъде слушано на този адрес – http://youtu.be/dkZxQ7rau78

а песента "We Will Rise" - на:

http://youtu.be/GoHrq6SIn5A

Входът за концерта - 6 лв. На място албумът ще се продава на промоционална цена от 5 лв. След това дискът ще може да бъде намерен и в музикалните магазини в София и страната, както и да бъде закупен от концертите на групата.

Downslot отдавна спечелиха специалното внимание на MySound.bg със своя колкото сериозен, толкова и купонджийски саунд, стъпил върху най-здравите традиции, но с поглед към днешния ден и бъдещите тенденции в развитието на твърдия рок.

Музикантите, които са заедно от 2008, са направили десетки концерти в различни градове в България, печелейки много верни фенове. Групата е сред победителите във второто издание на конкурса Jack Daniels Battle Оf Тhe Bands 2011.

Във формацията са: Илиян Шиклов – вокали, бас (екс-Пропаганда), Иван Делибалтов – китари (екс-Пропаганда), Васил Андонов – китари (екс-Komma) и Ивайло Баев – барабани.

Парчетата в "God Is War":

1. "The Fear Within"
2. "Reborn"
3. “New Beginning”
4. "God Is War"
5. "We Will Rise"
6. "Ghost Behind"
7. "Empty Room"

Още - на:

https://www.facebook.com/Downslot
http://www.myspace.com/downslot
http://www.reverbnation.com/downslot
http://www.youtube.com/user/downslot
http://soundcloud.com/downslot
https://twitter.com/#!/downslot1

Още от Рок


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички