Тиесто накара Несебър да крещи. В транс без транс


Тиесто накара Несебър да крещи. В транс без транс

2139

Втори ден от тазгодишния летен, черноморски Solar Summer Festival.

Както вече стана дума, мястото е добре известно – ретро стадионът в Несебър. Макар и простим компромис, за мен изборът на това място, на което да поканиш най-големите, все пак е компромис. Друго си е да посрещаш първите лъчи на слънцето на плажа, съвсем различно е да си сред градски сгради. След като оная вечер бе първото посещение в България на Давид Гета (David Guetta), снощи за пореден път на родна територия се изяви Тиесто (Tiesto).

Подобно на колегата си от Франция, и холандецът застана зад пулта точно в два часа сред не по-слаби светлинни илюминации. Както се казваше в едно парче навремето, ако някои диджеи зад пулта са просто едно изречение, то Тиесто е от тези, които са цяла пресконференция. При това гостът пристигна с много висока температура, но това не  попречи на шоуто му.

Без съмнение отново беше мащабен и грандиозен в звученето си. Диджейският му пулт беше решен изцяло в яркочервено и зад него цяла нощ се въртяха страхотни видеа. Тиесто представи част от популярната си поредица Club Life, чиято концепция е малко по-различна от типичното транс звучене на Тиесто  преди години. От известно време той не е само транс диджей. Въпреки че продължава да продуцира транс изпълнители и да прави транс партита, може да изкара и цял гиг на прогресив и електро бийт, както и на по комерсиални парчета. Вчерашният му сет беше от втория тип.

Всичко започна с неговия собствен ремикс по "Paradise" на Колдплей (Coldplay), а след това прозвучаха купища популярни от радиото парчета, добре ремиксирани, разбира се. Например песента на неговата стара дружка Нели Фуртадо (Nelly Furtado) "Big Hoops", а по-нататък Тиесто заложи и на Florence & The Machine. Прогресив линията се поддържаше от Eric Prydz, AutoErotique, AN21 & Max Vangeli и Hook N Sling. Цяло парти почти без транс. За сметка на това огромните екрани зад диджея показваха побъркващи феновете надписи - "Nessebur! Make some noise!!!" например.

Някои от старите почитатели на Тиесто може би останаха леко разочаровани от новото му звучене. Но не ми се вярва този корифей да не знае какво прави. Макар да губи част от транс феновете, той печели два пъти повече чрез новите парчета, които пуска. Така че вчера партито му беше със свежарски летен привкус, като ярък, захарен коктейл, пълен с екзотични плодове. Макар и не точно на морския бряг.

По-малко посетители от тези, които събра Гета. Но също така много верни фенове, които не останаха безучастни до 5 ч. сутринта. "Публиката беше страхотна, искаше ми се да имах сили и да продължа да пускам още няколко часа", сподели пред организаторите на зазоряване Тиесто.

Solar Summer Festival завърши. Като същински електронен номад обаче той ще смени местоположението си, прехвърляйки се на плажа в Бургас, за да стане фестивал във фестивала Spirit Of Burgas следващия уикенд.

Очаквайте включване.

Снимки от Solar Summer Festival - в секцията "Галерии".

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички