Solar води куп звезди на Spirit Of Burgas 2012


Solar води куп звезди на Spirit Of Burgas 2012

3718

След невероятните мегаспектакли на Давид Гета (David Guetta) и Тиесто (Tiesto) на стадиона в Несебър миналия уикенд, Solar Summer Festival ще предложи още 3 музикални изкушения на феновете на електронната музика, но този път в рамките на Spirit Of Burgas.

Както MySound.bg отдавна извести, първи път тази година двата фестивала ще си партнират, като Solar ще има собствена сцена - Solar Dance Arena, с отделен вход. Всяка от трите вечери на Solar  ще бъде стилово различна, като затова  организаторите са осигурили едни от най-големите звезди от света на електронната музика.

На 3 август зад пулта на Solar Dance Arena ще застане транс иконата Armin van Buuren (Армин ван Бюрен). Той е сред диджеите, които веднъж докоснали се до родната публика се превръщат в истински глобални посланици на страната ни. Още първото си гостуване на Solar Summer Festival през 2010, Armin обяви за най-доброто си парти за годината, а кадри от миналогодишната му визита у нас бяха включени във видеото на пилотния му сингъл "Orbion" (http://www.youtube.com/watch?v=BNi4CKhWR8w).

На 4 август, Solar ще събере двамата любими хаус диджеи на българската публика Mark Knight (на снимката) и Fedde Le Grand. Всяка тяхна самостоятелна изява у нас задължително се определя като легендарна, но в тандем парти настроението, което създават е трудно за описание. Ето какво сподели броени дни преди гостуването си у нас Fedde Le Grand: "Очаквам с нетърпение участието си в България. Мисля, че съм споделял много пъти, че "Ялта" е един от моите най-любими клубове в света, затова когато ме поканиха за хедлайнър на Solar Dance Arena, нямах никакви колебания. Наистина много се вълнувам и съм сигурен, че ще се получи едно жестоко парти”.

Последната вечер на Spirit Of Burgas, 5 август, е  запазена за техномагнатите Richie Hawtin и Dubfire. Като тандем зад пулта двамата артисти са желани гости на най-големите световни фестивали, а благодарение на Solar, българската публика ще може да види за първи път общото им шоу. Освен като основател на един от най-влиятелните музикални лейбъли – Minus, Richie Hawtin е известен и с любовта си към японската кухня. Наскоро той сподели, че мечтата му е да отвори свой саке бар в Берлин. Дори последната му парти концепция Enter, която цяло лято ще се случва всеки четвъртък в клуб №1 в света – Space Ibiza, има специален бар, на който цяла нощ се предлагат японски вкусотии. Затова и организаторите на Solar Dance Arena са организирали специално японско меню, включващо различни видове суши и саке.

За това, че  Solar превърна България в една от най-значимите парти дестинации по света говори и фактът, че за последните два дни на събитието у нас пристига екип от най-влиятелната телевизия в света за електронна музика - DanceTrippin. Те ще заснемат  видео материали от изпълненията на Mark Knight, Fedde Le Grand, Richie Hawtin и Dubfire. Видеата ще бъдат излъчени както в телевизионния им канал, който покрива Европа и Африка, така и на сайта им, който месечно се посещава от над 500 000 души по света. DanceTrippin е телевизията, която заснема най-значимите събития на най-известните диджеи по целия свят от Ибиса, Маями, Амстердам до Пекин. Екипът на DanceTrippin вече два пъти заснема видео кадри у нас от участието на Marco Carola в клуб "Ялта" през ноември 2011, както и коледното издание на Solar с незабравимото гостуване на Марк Найт (Mark Knight).

Билети за Solar Dance Arena могат да бъдат закупени от мрежата на eventim.bg, както и на място на събитието.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички