Pronounced Swing Grow-ers


Pronounced Swing Grow-ers

4255

Суингът не ги тресе от вчера.

Благодарение на тях - The Smugglers Collective (Смъглърс Кълектив), през изминалата година нощният живот в столицата и отвъд нея постепенно обърна погледа си към епоха, която, ако тогава ни бе запитал дали е възможно да се наложи като част от клубната развлекателна програма, смутено бихме се почесали с пръст по челото в знак на недоверие.

Към днешна дата обаче това не само че е реалност, но и на всеки два месеца жъне плодовете на своя успех, които са с една идея по-енергизирани от класическия вариант.

Загряваш ли накъде бием?

Отворили стария албум, Митко и Павката от The Smugglers Collective връщат стрелките, навивайки часовника до златните години на рок-ен-рола и суинг ритмите. За предколедния Smugglers Swing Club в клуб Mixtape 5 обръщаме играта в мултиплейър с две от новоизгряващите звезди на винтидж трибуната към момента – Black Elvis (Колбърт Хамилтън), умело одухотворяващ "краля"”в изпълненията си, и електро суинг сензацията от Палермо - Swingrowers (произнася се Swing-Growers); това са певицата Лоредана Гримаудо, бийт продуцентът Роберто Коста и китаристът Алесио Косталиола. Италианците гастролират у нас в изпълнение на дебютния си албум "Pronounced Swing Grow'ers".

Съдбата обаче нещо е оплела конците тази вечер. На сцената излиза чернокож Елвис, но обаянието на класически рок-ен-рол бързо скъсява дистанцията между двойките. Колбърт Хамилтън (на снимката), който малко по-късно щеше да ни даде телефонния си номер, за да пием по едно на спокойствие, впечатли публиката с изпълнения от ранното творчество на Елвис Пресли, насищайки емоция и музикален плам в сърцата на танцуващите пред него. Не можем да го наречем старомодно, но тази вечер класиката отново е на мода. По този начин Колбърт стартира музикалния воаяж, последвал след "Love Me Tender", "Are You Lonesome Tonight", "Hound Dog" и т.н., подавайки ръка на основните, а именно – Swingrowes от Италия.

Харизматичното трио бе подготвило репертоар от първия си си албум "Pronounced Swing Grow'ers" и по наши наблюдения изпълни всички песни от него ("Senza Ciatu", "This Is Swing", "Hot Shiver", "At Least I Live" и други). На сметката им пишем отличен шест (6) за силната връзка с хората, енергичния електро суинг с оттенъци на дръм-ен-бейс и една непредвидима ситуация, която постла пътя за истинско шоу с участието на част от публиката. Добрата страна на алкохолните напитки прояви себе си в сърцето на момче от тълпата, водейки го на сцената при сеньорита (не сме сигурни) Гримаудо. Това на свой ред накара италианците да повикат още някого, който да танцува редом с тях, като по този начин мястото си там намери и верният фотограф на MySound Мартин Цанков. В момент като този песента, която звучеше, бе "Crazy People" – сякаш да улови есенцията на всичко случващо се пред очите ни.

За финал Swingrowers пожелаха да направят снимка с публиката, отивайки си с думите: "Sofia, you’re fuckin’ amazing!"

И вие. Чао.

На една стъпка от теб:

https://www.facebook.com/SmugglersSwingClub
https://www.facebook.com/Smugglers.bg;

Снимки на Мартин Цанков - в секцията "Галерия".

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички