Всички часовници спират с FeeL и видеото към Едно момиче


Всички часовници спират с FeeL и видеото към Едно момиче

7585

За литературните творби правилото е те да съдържат петте основни момента - въведение, завръзка, кулминация, развръзка и епилог.

Клишетата казват, че в живота и любовта стъпките са горе-долу същите. Съгласни сме. Нашата история, събрана в една вечер (и не съвсем), ще ги следва, но без да има край. Защото остава нещо и след това.

И така...

Есента на 2010 в песен намират мястото си редовете от краткото, но събиращо в себе си повече, отколкото би могло да бъде изказано, стихотворение на големия наш писател Георги Господинов – "Girl". Eдно момче изпява песен за едно момиче. FeeL и песента му "Едно момиче". И както почти всяко велико произведение, това се случва в общи линии импровизационно. Тези думи, заедно с мелодията им, се вкопчват в хората и с времето започват да звучат от много различно сцени. Все от същото това момче. После от уста на уста се подучува, че и видео ще има. И се започва едно чакане... понякога нетърпеливо, друг път с радост. "Хубавите неща стават бавно" - са ме учили някога и много не ми харесва тази сентенция, но като че ли съм склонна да се съглася.

Сега е пролетта на 2013, вечерта на 24 април. Намираме се в клуб Backstage и сме се събрали именно заради същото онова момче и всички хора и случки, които са били част от историята до самата й развръзка. Но преди да стигнем до там, ще следваме всичко, както си му е редът.

Микрофоните хващат Гери Турийска (замесена в поредица от музикални и писателски дейности) и Златин Цветков (основател на ШиЗи Про) и с артистична нотка ни превеждат през онези гореспоменати етапи на влюбването, но навлизайки в една по-всекидневна терминология като: първи стъпки, близост, влюбване, заедно и така до раздялата (на която предпочитаме да гледаме като на ново начало). Измежду и заедно с тях, думи с музика, нежност и чувство вплетоха и Маги Джанаварова ("Първи стъпки"), Ra-Lee & Algoriddim ("All Alone"), Mey ("Break My Heart"). Чухме и парчета от момчетата от Оги23 с прекрасен бонус – акустичната версия на песента, около която се движеше цялата вечер. А за да няма и минутка без да се случва нещо, барманите на няколко пъти ни спретнаха шоу с много въртене и подмятане на бутилки, чаши, чудеса...  изобщо не знам как става това.

Дойде си й времето на кулминацията. Нелепо е да разказвам клип, но е и също толкова нелепо да не се спомене, че визията му и идеята са изцяло новаторски за българската сцена и продукция. И сега всъщност разбираме, че през цялото време сякаш сме се намирали в самия клип – по стените на клуба висят големи банери със застинали кадри от него. Пак светлина към сцената, този път самият FeeL. Въпреки че твърди, че хич не е от словоохотливите, е съвсем обратното. Може да ви разказва още и още, и още и ще слушате все така с интерес.

Така и ни върна назад във времето към историята на песента и клипа, срещата с Георги Господинов, та чак до настоящия момент. Със слушане и усещане, сами разбираме колко е истинска тази песен и че наистина е много ценна, за да си заслужава чакането. Самото видео е факт благодарение и на Петър Топалов – анимация, Дамян Николов – режисьор и в ролята на "Едно момиче" – Радина Вакрилова (на снимката, която "откраднах" от Мария Цветкова).

С много откровеност, искреност и вълнение FeeL ни покани в своя свят и представи видеото си. И ето как една история започна, разви се, достигна своя връх... но не свърши.

Защото ще се завърти отново и отново, и отново. Все пак "цялата вселена е в леглото ти".

Клипа може да гледате тук:

https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=ehBitn6JFJ8

а песента в оригинален вариант, както и ремикс + акустична версия можете да дръпнете безплатно от:
http://www.thisisfeel.com/

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички