Лято с Миленита и Funky Miracle


Лято с Миленита и Funky Miracle

4988

Нов лайф – нов лайв – такъв беше надсловът на краткото, но свежо събитие снощи в Mixtape 5 – представяне на нови песни на Миленита, както и на старите, ама с нов  дух.

Сладурите от Funky Miracle откриха концерта около единайсет със завидна енергия. Погледнати отблизо, изглеждат направо неприлично млади, чак да се чудиш как са ги пуснали в клуба. Като майсторство обаче си отговарят на името.

Съвсем скоро се появява и слънчевата Миленита – боса, усмихната и в яркозелена рокля – чак да те хване яд, че сме под земята, а не на някоя поляна. Започва с "Вевеве, сеир, беге" за всеобща радост, но особено за тези, които са отблизо запознати с явлението "батка с осем шева и рейбан за 4 лева".  Този текст го знае всеки, който си е подавал някога носа извън офиса. "Топли гивреци, кукуруз" и вече е лято.

Публиката не е многобройна, но компенсира с ентусиазъм. Танцува се пред сцената, танцува се по стълбите, танцува се пред бара. В това отношение е добре,че има свободно пространство – то много бързо се запълва с размахани крайници и коси. Хората се прегръщат, въртят се и изобщо, гледат да извлекат максимално удоволствие от концерта, сякаш предчувствайки, че ще е кратък.

Миленита пее на всевъзможни езици и диалекти и кара шарената родна действителност да изглежда прекрасна. Не пропуска очакваното с нетърпение "Да ти го начули" – нищо лично. Изпълнява и мъркащия хит "Черни котараци", за добро или лошо – без мъркане. "Водка" влиза съвсем намясто в момент, в който всеки, който не се е подпрял здраво някъде, се върти като малко дете – около оста си, или хванал здраво другарче. Към финала идва и епичното "Пия за Мария" – и още "за Дара, и Яна, и Мая, и Мира, Сибила, Невена, Марина, София" – ако някоя от присъстващите дами се е почувствала непоздравена, това е напълно случайно. И макар едва да сме загрели, концертът приключва скоропостижно – в крайна сметка явно трябва да се спи и да се подготвя за петък. Кога успя да свърши!?

"Сбогом, тъжно лято", пее се в песничката, но усещането, което си отнасяме вкъщи, е точно обратното.

Лятото е щастливо. И вече е тук.

Снимки на Мартин Цанков - в секцията "Галерия".

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички