Above And Beyond на Spirit Of Burgas 2013: Омммм!


Above And Beyond на Spirit Of Burgas 2013: Омммм!

3926

Музика за душата. Това са Above & Beyond. Най-успокояващият и влизащ под кожата транс, с който можеш да погалиш ушите си.

В дваучасовия си сет, британската денс формация пренесе публиката на Spirit Of Burgas на Solar Dance Arena през галактиката и я остави блажено да се носи в космическото пространство. Хипнотичното състояние, в което изпаднаха посетителите на бургаския плаж в малките часове на нощта, приличаше на групова терапия. Подборът на музиката и осветлението и тяхното съчетание като еднородна сплав, създадоха в действителност онова, заради което този жанр се нарича транс – и поставиха нови стандарти.

Звукът, за щастие, беше много добър. Технически проблеми изобщо липсваха, за разлика от другите големи концерти на фестивала, и ние успяхме напълно да се потопим в уникалното преживяване, поднесено от транс триото. Тук се налага да отправя известна критика към екипите по звука. Концертът на Zaz например изобилстваше от микрофонии. Разбира се, разликата между живи инструменти и записани семпли е голяма – но нали затова се правят предварителни настройки. Истината е, че диджеите бяха единствените без звукови бъгове в първата фестивална нощ. Надявам се, че екипите са си взели поука.

Връщайки се към Above & Beyond, трябва да кажем, че са малко електронните артисти, които владеят толкова добре публиката наживо. Сетът, който включваше предимно парчета от последния им албум – "Group Therapy", се отличаваше с невероятна подвижност на динамика и темпоритъм, така че и най-малката промяна беше улавяна от чувствителната аудитория. А тя не сдържаше своите реакции: нямаше статичен слушател, един общ пулс вдъхваше живот дори у най-уморените и превръщаше плажа в идеалното място за танцуване.  

Можем само да си пожелаем да има повече такива артисти– чиято музика е насочена към най-чистото изживяване.  Снимки на Соня |Георгиева - в секцията "Галерия".

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички