Македонците Суперхикс отново в България


Македонците Суперхикс отново в България

4692

Една от водещите през последните години групи на Македония - Суперхикс - потвърди второто си гостуване в България, отново по покана на "Строежа".

Концертът е съвместно организиран с новия столичен клуб "The Box", който се намира на ул. "Ал. Стамболийски" 41 и където ще се проведе събитието.

Клубът е създаден основно с цел да даде нов терен за свирене на живо в София. Капацитетът му е 300 души, каквото ще бъде ограничението на пуснатите в продажба билети. Датата е 8 юни.

Суперхикс са представяни предимно като ска-изпълнители, но това често, и особено при тях, е приятно смесено с реге, балкански ритми и дори праволинеен рок. Допреди само няколко месеца бандата, избирана три пъти за “Най-добра македонска група”, свирила с имена като Manu Chao, Fun Lovin' Criminals и Fishbone, неизменно участвала на множество фестивали, парадоксално за делящото ни разстояние, не бе посещавала България.

Като се има предвид, също така, близките отношения между Суперхикс и Уикеда, с които нерядко са свирили заедно в Македония, беше въпрос на време това да се случи.

Първият и засега единствен лайв на Суперхикс в София бе през декември 2008, съвместно с Jaya The Cat и Футбол и шахмат.

Сега предстои втори техен концерт, като повече подробности за събитието, разпространението на билети, както и българските участници, очаквайте до няколко дни!

Още от Алтърнатив


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички