Бербатов и Боно в Годишните Музикални Награди на БГ радио


Бербатов и Боно в Годишните Музикални Награди на БГ радио

5111

Снощи на зрелищна зелена церемония в зала 1 на НДК "БГ радио" връчи Годишните си Музикални Награди за 2009.

Тази година, церемонията по връчване на призовете за първи път имаше и своя мисия. Годишните Музикални Награди 2009 преминаха под мотото: “Чиста българска музика за чиста българска природа”. Медията, която активно инициира, подкрепя и участва в еко кампании, посвети тазгодишните си награди на опазването на природата и призова: “Ако всеки направи по нещо малко, ефектът ще бъде голям”.

От ефира на "bTV" и "City TV", екипът на "БГ радио" обеща да направи офсет на шоуто, като на есен засади колкото дръвчета са нужни, за да компенсира вредните емисии, произведени след пищната церемония снощи.

А ето и победителите в “ГОДИШНИ МУЗИКАЛНИ НАГРАДИ НА БГ РАДИО 2009", които получиха своите призове върху зелена поляна и под еко дръвчета от сцената на зала 1 на НДК:

БГ Дебют - НОРА
БГ Песен – "Губя контрол, когато" на МИРО
БГ Текст – “Враг” на Графа, Гергана Турийска
БГ Изпълнител - МИРО
БГ Изпълнителка - НЕВЕНА
БГ Група – Б.Т.Р.
БГ Дует/Трио -  Нина Николина и Калин Вельов
БГ Албум – “Омиротворен” на МИРО
БГ Видеоклип – “Враг”, реж. Васил Стефанов

Освен деветте награди, които се избират от слушателите на медията, "БГ радио" за четвърти път връчи и наградата "БГ Посланик".

Специалният приз, с който радиото награждава българи, допринесли за популяризирането на България извън нея, чрез постиженията си, беше за Димитър Бербатов. Капитанът на националния ни отбор по футбол и звезда на английския "Манчестър Юнайтед", който от зеления футболен терен беше дошъл лично да си получи наградата, подари една топка със свой автограф на случаен човек от публиката.

Водещи на еко спектакъла бяха Орлин и Любо, които в тон с екопосланието, откриха церемонията на електрически и безвредни за природата сегуеи!

Безспорната изненада на вечерта беше записаното специално за най-българското радио послание от Боно (U2). Певецът, ангажиран с ред екологични и социални каузи, вдъхновен от темата на церемонията, за първи път се обърна директно към българската публика и подкрепи зелената инициатива.

За пореден път от сцената на Годишните Музикални Награди на БГ РАДИО 2009 се родиха нови хитове – Галя беше блестяща в изпълнението на чисто новата си песен, подготвена специално за церемонията. Сред изпълнителите, които излязоха на сцената на 31 май, бяха още: безапелационният победител на вечерта Миро, който си тръгна с три статуетки, Калин Вельов и Нина Николина с Берковския духов оркестър, Елица Тодорова и Стоян Янкулов с ансамбъла на Нешка Робева, които откриха церемонията със специално изпълнение на “Хубава си моя горо”, Д2, Криста, Невена с Мариус Мога от Моранди и гръцкият рапър Ниво, Мастило, Тома и Дийп Зоун.

Маргарита Хранова получи наградата "БГ Вдъхновител 2009" и изпълни една от най-красивите си песни - “Устрем”, заедно с водещите Любо и Орлин и на фона на уникални фотоси от България на фотографа Александър Иванов.

"БГ радио" даде и две специални почетни награди, посветени на две големи загуби през изминалата година – на маестро Вили Казасян и на група Сленг за Димитър Екимов – Дими.

На зелената сцена в зала 1 на НДК награди връчиха Тодор Колев и Хилда Казасян, Денис Ризов и Фънки, Юлиян Вергов и Биляна Петринска, сем. Гергана и Соломон Паси, Ирина Флорин и Наско от Б.Т.Р.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички