Истинските приключения на Ролинг Стоунс


Истинските приключения на Ролинг Стоунс

5369

"Истинските приключения на Ролинг Стоунс" от Стенли Бут е поредният литературен подвиг в каталога на издателство "Addix" на българския пазар.

Стенли Бут е един от най-приближените приятели на Ролинг Стоунс (Rolling Stones). Авторът се запознава с групата само няколко месеца преди Брайън Джоунс да намери смъртта си в плувен басейн през 1969.

Писателят живее с бандата по време на турнето й из Америка през същата година. Книгата разкрива удивителна история за наркотици, затвори и беди; разкрива един период, изпълнен с купони, музика и секс.

Вълнуващият разказ кулминира с концерта в Алтамонт, истински кошмар за групата и нейните фенове - кръвопролитни побоища и жестоки убийства. Това запомнящо се излизане на сцената слага знак за края на мечтата за мир и свобода на цяло едно поколение.

Сюжетът обрисува във фини детайли историята на легендарните рокаджии и отделя специално внимание на трагедията на китариста Брайън Джоунс.

Творбата обаче е нещо повече от биография за рок група. Както Харолд Бродки, Робърт Стоун и още много други споделят, това е най-добрите страници, писани някога за 60-е.

В послеслова си Бут обяснява я пише в продължение на цели 15 години.

Още от Рок


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички