Рут срути снощи


Рут срути снощи

9453

"Sofia Live Club" се превърна в епицентър на трус снощи.

А публиката бе хвърлена в окото на циклона направо.

И всичко това заради едно младо момиче с фамозен 5-октавен глас - Рут Колева, която бе специално подкрепена от трима знакови за модерната ни музика изпълнители - Белослава (двете на снимката), Нуфри и Стефан Вълдобрев. Освен да дадат рамо на вокалистката в началото на обещаващата й кариера и дебютен проект, те се събраха и заради каузата на фондация "И Аз мога", чиято цел е събиране на средства за деца с увреждания.

Обявеният за 22 часа концерт започна малко преди полунощ, тъй като до този час напливът от желаещи да чуят  изпълнителката така и не спря. Клубът се пръсна по шевовете, а хората преляха до сцената. За малко и... аха да избутат в гримьорната тази, заради която бяха дошли.

Рут излезе заедно със своя бенд - на кийборд Фичо от Фючър Шок (Phuture Shock), барабани - Теодор Иванов и перкусии - Елена Ангелова (Ънлимитед, Unlimited), китара - Петко Дреников (Фючър шок) и бас - Боян Златков. Рут бе в синя рокля и на високи токчета, а татуировките й по рамото и глезена единствено допринасяха за добрата визия. Концертът започна с фънки парчето - "Hello", последвано от бавното и мелодично "Sunshine", композирано от Краси от D2 (с текст на самата Рут), което протече на фона на морски залез.

Следващото ударно парче бе по-музика и текст на Рейчъл Роу, с която, по думите на Рут, двете се "усетили много добре музикално и вкусово" и направили песента само преди няколко дни. Тя се казва "Защо" и беше първата за вечерта, изпълнена на български език. Фонът на видеостената се смени с този на пухкави облаци, които се рееха над препълнения клуб, а тонът на виртуалното небе прекрасно се преливаше с роклята на Рут.

Нататък от репертоара надникна парче, което е на любимата певица на Рут - Джил Скот, със заглавието - "Bedda At Home".

След това дойде и появата на първия гост за вечерта - Белослава, за която както винаги имаше топли аплодисменти.

Последвалата песен Рут посвети на фондация "И Аз Мога", като каза, че всички трябва да бъдем съпричастни към това, което се случва с толкова много деца в България. Думите й бяха онагледени с кадри за малчугани с церебрална парализа.

На ред дойде и небезизвестното парче "Близо", чийто заснет в слънчеви тонове клип можехме да видим, а светлината на прожекторите така осветяваше сцената, че я сля с фона, сякаш всички станахме част от клипа, както и той част от нас.

На сцената излезе Нуфри, който избухна и зареди всички с невероятно настроение. Той извади дрезгав и блусменски глас, страхотно напомнящ за вокала от филма на Алън Паркър - "The Commitments" (Андрю Стронг. Strong, човече, силен!).

И още едно парче от Рейчъл Роу - "Four Letter Word". Мелодия, която Рут усеща адски силно и няма търпение да запише.

За следващия гост певицата пожела всички да извикат силно. Със Стефан Вълдобрев представиха хита "Бряг с цвят най-зелен".

Рут притежава талант за милиони, който доказа със смазващия си глас и адекватно сценично поведение на истински професионалист. Чувството е хубаво, когато се дава толкова голям шанс на толкова млад изпълнител.

И все пак, струва си да отбележим, че възрастта губи абсолютно всякакво значение пред способността хем да напълниш цял клуб (още преди да си издал първия си албум), хем да издухаш главите на хората, както бе в случая с Рут.

И дано Силата да е с нея и занапред!

Снимки на Елена Ненкова - в Галерии!

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички