Грандмастър Флеш завърта за десерт на Spirit Оf Burgas 2010


Грандмастър Флеш завърта за десерт на Spirit Оf Burgas 2010

1718

Гигът, с който триумфално ще завърши "Spirit of Burgas" 2010 (13-15 август), ще е на онзи, когото наричат един от създателите на хип-хопа.

Грандмастър Флеш (Grandmaster Flash) ще се появи на основната сцена след полунощ на 15 август, веднага след DVJ сета на Горализ Саундсистъм (Gorillaz Soundsystem) (GSS). Ко-хедлайнър на аудио-визуалния проект GSS e Серж Танкян (Serj Tankian) от Систъм Ъф А Даун (System of A Down), който ще излезе преди тях.  

Чернокожият Джоузеф Седлър (Joseph Saddler) е първият, дръзнал да докосне виниловата плоча с пръсти и да я манипулира така, че да създаде ново поколение звуци. Той изобретати на теориите Quick Mix и Clock Mix, които сами по себе си представляват различни вариации на скреч техники, експериментирани и въведени за първи път в практиката на хип-хоп диджействането от него. Той е и първият, досетил се да включи MC присъствие по време на диджейски сет. Всичко това се случва през 70-е. Тогава момчето от Южен Бронкс сформира и първата си банда Grandmaster Flash Аnd the Furious Five. Сингълът й "The Message" се превръща в платинен, с което бързо растящата репутация на групата се утвърждава още повече. И ако в онази епоха не е било прието диджеите да композират тракове, то той нарушава и това ограничение.

Като цяло фундаментът, върху който стъпват диджеите днес, независимо от стила музика, към който са се ориентирали, е изграден от Грандмастър Флеш. Затова и напълно заслужено той е носител на "VH1 Hip Hop Honors"; "The Icon Award" от BET в знак на почит за приноса му на диджей към хип-хоп културата; наградата за цялостно творчество от RIAA; наградата "Vanguard" на Бил Гейтс. Музеят за американска история "Смитсониън" също му оказва чест като включва портрета му в експозиция, посветена на черната култура и история през 2008.
 
В центъра на събитията ще бъде и най-продаваната немска бира в света и в България - "Beck’s". Както "MySound.bg" вече писа нееднократно, тя е основен партньор на фестивала. Марката ще утоли жаждата на феновете не само с първокласно качество течност, но и с безкомпромисен микс от награди още два месеца преди старта на събитието. Какви ще бъдат изненадите, "Beck’s" ще разкрие съвсем скоро. Очаквайте свежи новини в средата на юни.

По всичко личи, че в компанията на "Beck’s" Грандмастър Флеш е най-добрият завършек, който един голям фестивал може да си пожелае.

Билети:

ПРЕДВАРИТЕЛНА ПРОДАЖБА:

Еднодневен фестивален билет – 50 лева (25 евро)
Тридневен фестивален билет – 120 лева (60 евро)
Билети за къмпинга – 30 лева (15 евро)

НА ВХОДА НА ФЕСТИВАЛА:

Еднодневен фестивален билет - 60 лева (30 евро)
Тридневен фестивален билет - 140 лева (70 евро)

Билетите са в продажба он-лайн, в мрежата на Еventim.bg.

www.spiritofburgas.com

Още от Хип-хоп/Ар ен би


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички