Калин Вельов, Нина Николина и Манго Дуенде откриха Meet The World


Калин Вельов, Нина Николина и Манго Дуенде откриха Meet The World

5368

Третото издание на единствения фестивал за уърлд музика у нас - "Meet The World”, стартира с двудневна безплатна програма на сцената на Летния театър в "Борисовата градина" в столицата през уикенда.

Въпреки дъжда Нина Николина и Калин Вельов (на снимката) с Пендара Проджект, салса майсторите от Манго Дуенде и Дърти Пърчис не само успяха да задържат гостите на фестивала, но и да ги въвлекат в танци с ритми от цял свят. От сдружение „Мечти и отбори” бяха подготвили специални игри за децата, а „National Geographic Kids” и УНИЦЕФ предоставиха много награди за най-малките участници в събитието.

В неделя програмата продължи с младите музиканти от Силвър Бийт Кълектив и техните гости от Африка и Истанбул, както и Адиктет Ту Фън. Силвистър Матеев покори сърцата на всички присъстващи с прекрасните си изпълнения на кавал, а парчето му „Аревик” почти ги разплака.

Както "MySound.bg" вече писа, тази година фестивалът ще зарадва любителите на световната музика с концерти на най-добрата фадо група Диолинда (Dеolinda) в зала "България" на 11 юни.

В рамките на фиестата ще се изяви голямата френска звезда Анджелик Киджо в зала 1 на НДК на 21 октомври, виртуозният баски акордеонист Кепа Джункера събира родните почитатели на екзотичните ритми в зала "България" на 27 октомври.

Любимката на българската публика португалска изпълнителка Сара Тавареш ще пее в зала "България" на 17 ноември.

Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на столичната програма "Култура".

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички