Цял нов град зад сцената на Sofia Rocks 2010


Цял нов град зад сцената на Sofia Rocks 2010

4746

Цял нов град в центъра на столицата е готов да посрещне гостите си утре, когато е първият ден от фестивала "Sofia Rocks Powered By Sonisphere".

На повече от 1500 метра e бекстейджът за групите от афиша. Над 500 души, обединени в чуждестранни екипи, работиха по най-голямата фестивална продукция в България на Националния стадион "Васил Левски".

Само с Металика (Metallica), хедлайнъри на първи ден - 22 юни, пътуват над 40 души, а с Рамщайн (Rammstein), гвоздей на втория ден (23 юни) идва екип от 60 човека. Във всички тенти в бекстейдж зоната ще има и големи плазми, за да могат екипите да следят мачовете от Световното по футбол.

В София пристигат и над 60 човека от снимачния екип на "Splinter Films", отговорни за предаването на историческия лайв на Голямата четворка по сателит. Компанията е специализирана във видео и лайв продукции. Тя е работила за артисти като Роби Уилямс (Robbie Williams), Ред Хот Чили Пепърс (Red Hot Chili Peppers), Франц Фердинанд (Franz Ferdinand), Фуу Файтърс (Foo Fighters) и много други.

Допълнително ще се присъединят екипи по продукцията на фестивала, по продукцията на групите, осветлението и звука. Над 1000 души е българският екип, който се грижи за провеждането на мащабното събитие. Над 100 доброволци са част от организацията.

Рок градът ще се изхранва в няколко кетъринг зони, за които цялото оборудване е осигурено от българска страна, с него ще работи наш екип от 40 човека, воглаве от петима шеф-готвачи, специално поканени за случая от Германия. За всяка банда се подготвя различно меню, като за всички има и вегетарианско предложение, плюс рибни ястия.

Хедлайнърите в двата дни също така имат и различни концепции за осветлението на своите сценични сетове, затова ще се наложи след изпълнението на Металика и през нощта всичко да се пренареди отново за следващия ден и концерта на Рамщайн.

"Sofia Rocks Powered By Sonisphere" се организира от "Болкън Ентъртейнмънт Къмпъни" и Марсел Аврам с рок силата на "Каменица", с подкрепата на "Savoy" – чиста водка и "MAX Telecom".

Билети: в мрежата на Еventim, включително "Германос", "Пикадили" и "Техномаркет".

Още от Рок


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички