Николо Коцев води Брейзън Абът за 3 концерта у нас през септември


Николо Коцев води Брейзън Абът за 3 концерта у нас през септември

8257

Николо Коцев води Брейзън Абът (Brazen Abbot) за турне из България през септември.

Концертите са както следва: Варна, Летен театър от 19.30 ч.(15 септември), 16 септември - Пловдив, Античен театър от 19.30 ч.; 18 септември - София, зала "Христо Ботев", 19.30 ч.

Билети се продават в ситемата на www.eventim.bg, "Техномаркет", "Офис 1", "Пикадили", "Германос" и други, както и на място в деня на концерта от 16.00ч.

За предстоящата обиколка Николо Коцев поставя силен акцент върху инструменталното майсторство на групата си. На сцените във Варна, Пловдив и София бандата ще изпълни части от недовършената рок-опера на Николо Дракония” в инструментален вариант, а самият витуоз ще свири на цигулка за първи път на живо.

Това ще бъде и неговият специален поздрав към българските фенове, които ще имат възможността първи да станат свидетели на уникалното събитие.

„Досега за концерти в България винаги съм ползвал апаратури, доставени от организаторите, но този път изискванията, поставени от новата ни концертна концепция, са изключително високи и по тази причина се наложи да дойда със собствените си инструменти”, споделя музикантът. Любопитен факт е, че специално поръчаният за концертите у нас усилвател на Коцев пристигна в България с ТИР-овете на Менъоур (Manowar), когато групата посети България за фестивала "Sofia Rocks Powered By Sonisphere" 2010. На среща в хотела след концерта, Джоуи ди Майо обяви публично, че е фен на рок-операта „Нострадамус” и покани Николо да бъде между десетките музиканти, участващи в документален филм в памет на Рони Джеймс Дио (Ronnie James Dio), който той прави съвместно с режисьора Нийл Джонсън. Режисьорът лично интервюира българина.

Предстоящите концерти на Брейзън Абът са допринесли за решението на Джо Лин Търнър (Joe Lynn Turner) (на снимката вляво, с Николо) да почива на нашето Черноморие непосредствено преди турнето. "Това улеснява комуникацията и подготовката ни", обяснява Коцев, видимо доволен от това решение.

"Както Джо ще си е отпочинал, а и групата е Змей Горянин, ще свирим убийствено! Благодарен съм на областния управител на Пловдив - господин Иван Тотев, за оказаното съдействие в Античния театър. Чух от приятели, че и Бойко Борисов е рокаджия. Харесвам безкомпромисния му стил и затова го поканих на някой от концертите ни!", допълва още Николо.

Още от Рок


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички