Тони Чембъра записва втори солов албум


Тони Чембъра записва втори солов албум

7108

Фронтменът на Монолит - Тони Чембъра, довършва своя следващ солов албум, научи MySound.bg от самия музикант.

Проектът ще се появи 14 години след "Alien" (1996), индивидуалния дебют на българския Пол Роджърс, както наричат вокалиста в средите на рокаджиите.

"Доста време мина оттогава, а и музиката претърпя големи промени. Аз обаче останам верен на истинските рок и блус, въпреки че моите нови парчета не повтарят нито хитовете на Монолит, нито пък се връщат към недоразвити идеи от първия ми албум", каза Чембъра.

Цели осем китаристи ще вият струни около неговата бистра бленда. Сред тях са Петър Янков-Пешето, асът на Монолит - Павел Васев, като голямата изненада е участието на Юлиян Константинов - прочутия по света оперен бас. Вероятно феновете с по-дълга памет си го спомнят като фронт на българското блус-рок трио Кокаин в началото но 90-е, носещ артистичен псевдоним Пърпъла. (Да не се бърка с Пешо Пърпъла.)

"Другите жицари ще ги чуете в парчетата направо, те правят чудеса... Това е основно китарен албум", обяви Чембъра, който освен вокални, дърпа и акустични струни.

На баса се подвизава Радо Милев, на барабаните - предпоследният дръмър на Монолит - Калоян Христов, който от няколко години живее в чужбина, и Георги Марков-младши, въртял палки в експерименталия за звученето на бандата проект - "Времена и нрави" (2003) (Гост-басист по това време бе Димитър Ковачев-Фънки).

Монолит се представиха на тазгодишното издание на фестивала "Цвете за Гошо" (на снимката Тони във вихър с Павел Васев) именно с Марков, а в плейлистата им бе и суров вариант на парчето "Cyprus Night" (инспирирано очевидно от гурбета на певеца в Кипър).

То е абсолютно готово към днешна дата.

Другите завършени композиции са "Downtown Blues" и "още три - остана само да сложа заглавие на едната, и да напиша текста за другата, а третата - инструментална, просто да я изсвиря", обясни през усмивка Тони.       

Всички изпълнения в диска ще се на английски.

"Въобще не пришпорвам работата по него. Може да го завърша към края на годината, или пък в началото на следващата", не крие вокалистът.

Соловата му работа изобщо не оказва влияние върху общата дейност на Монолит по неговите думи.

 

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички