Билетите за Мизия пред изчерпване!


Билетите за Мизия пред изчерпване!

4734

Билетите за концерта на Мизия (Misia) (зала "България", 28 ноември) са на изчерпване, съобщиха организаторите.

Португалската изпълнителка, която чувства себе си по-скоро като гражданин на света и може да обживее и направи свое всяко кътче на планетата, пристига в София утре.

На концерта си в петък тя представи новия си проект "Lisboarium", чиито песни са посветени на Лисабон и неговите поети.

Всъщност, понастоящем Мизия работи подготвя следващия си диск - двойния "Ruas". Той е разделен на тематични части – първата е "Lisboarium", която ще чуем у нас; другата - "And Tourists", включва песни от цял свят, в които вокалистката намира тъгата и носталгия, характерни за фадото. За целта певицата си сътрудничи с хора като Мария Бетания, Кудси Ергюнер, Даниел Мил. Албумът ще се появи през януари.

Фадищата ще излезе на сцената в зала "България" в компанията на Рикардо Парейра, Даниел Пинто и Луис Куна. В акомпанимент на португалска китара, китара и цигулка тя ще изпее мъката и надеждата, запечатана в стиховете на лисабонските поети Вашко Граса Моура, Марио Клаудио, Жозе Сарамаго, Агостина Беша-Луиш, Паоло Жозе Миранда и Жозе Луиш Пейшото и, разбира се, Фернанадо Пешоа.

Нейното лично послание е: "Да намерим баланса, така че да не бъдем нито много интелигентни, нито много сантиментални! И това не е послание, а по-скоро правило, което е валидно, докато слушаме музика – да го правим с отворени сърца! Това е посланието, което отправям и към българската публика!", казва Мизия.

Концертът се организира от "Джаз Плюс" в сътрудничество с посолството на Португалия в София.

Билети за събитието все още може да бъдат закупени от www.ticketplus.bg и на касите на зала "България", НДК, супермаркети "Пикадили" и "Дюкян Меломан".

Какво още мисли Мизия за музиката и какви са бъдещите й планове, може да разберете от разговора на Маргарита Борисова с певицата в секцията ни "Интервюта".

Още от Уърлд/Латино


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички