Аларма Пънк Джаз напук на свинския грип и рецесията!


Аларма Пънк Джаз напук на свинския грип и рецесията!

5728

Сега му е времето! В музиката няма "неподходящи моменти", както при фондовата борса и епидемиите.

След близо 30 банди от по-неконвенционалните жанрове, представени на живо по програма "Христо Ботев "в рамките на една година от създаването си, "Аларма Пънк Джаз" реши да сдържи обещанието си, дадено през пролетта, и да организира втори едноседмичен фестивал в Първо студио на "Драган Цанков" 4.

Фестът ще се проведе в последната седмица на ноември (от 23 до 27), като в програмата ще вземат участие общо 10 групи от София, Скопие и Солун – градовете не са подбрани случайно: досега в "Аларма Пънк Джаз" са участвали и банди и музиканти от Франция, Канада, Русия и Сърбия, но този път идеята е да се акцентира върху ъндърграунда на Южните Балкани като сфера на общуване без предразсъдъци.

Всичките вечери започват точно в 21.30 (началния час на „Аларма” по програма „Христо Ботев”), като на двата главни дни – 26 и 27 ноември – инициативата ще се разпростре и из други ефирни ширини – „Фалшименто” по Радио "София" (19.00-21.00 ч. в четвъртък) и „Заедно след полунощ” в петък срещу събота, в малките часове на 28 ноември, когато фестивалът ще бъде закрит от култовата гаражна фрийк-ембиънт дружинка Орангутаните бият лошо.

Останалите имена в програмата са не по-малко атрактивни за публиката с вкус към авторското и оригиналното – Ембиънт Анархист (Ambient Anarchist) (които ще открият фестивала на 23 и които през последната година имаха много плодотворно сътрудничество с Радиотеатъра на програма „Христо Ботев”); гърците No Sin, инди рок проект на Лиа Йока, преподавател към катедра „Изкуствознание” на Солунския университет и активист за граждански права; 6а-6а (Ша-Ша) – все по-нашумяващия китарно-вокален дует на Светослав Колев-Цвъри и Гергана Добрева (специално ънплъгд шоу в сряда вечер); македонските пънк-рокабили-кабаре ветерани „Културно-уметнички работници” (нещо средно между Джендема и Франк Запа); Георги Дончев, Арабел Караян и Росен Захариев с музиката към филма "Moon Lake" на Иван Станев; 4х4 със специален трибют-проект за рождения ден на Джими Хендрикс (27 ноември); Наркооп (на снимката) с психеделичен рок-ен-рол от Бразилия до Хладилника, мултимедия и рисуване на живо (или „филми по радиото”) с екипа на Спартак Йорданов… И някои изненади, защото без изненади не е интересно!

И не забравяйте: в Първо студио, най-доброто звукозаписно радио студио на Балканите, не се влиза с цигари, бутилки и шумолящи вафли. Музиката не е ресторантско забавление, а преди всичко изкуство, поясниха организаторите.

Концертите могат да се слушат още на 92,9 FM и на честотите на програма „Христо Ботев” в цялата страна, както и на обновения сайт на БНР www.bnr.bg

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички