Balkan Scientist Reunion Night разцепи мрака отвътре


Balkan Scientist  Reunion Night разцепи мрака отвътре

4358

След последния си експеримент организаторите от "Global Vison Circle" с основание могат да се чувстват доволни, след като резултатите от "Balkan Scientist Reunion Night" са налице.

Създадената от тях серия експериментални музикални събития "Balkan Scientist" набра скорост и е напът да се превърне в алтернативно явление както в музикален, така и в социо-културен план.

В нощта срещу неделя, стотиците, посетили столичния парти център "4км", имаха възможността да се движат между залите на клуба, където музикалните експерименти на проекта смесваха по необичаен и доста танцувален начин звуците на инструменти като българска гайда, австралийско диджериду, бразилско беримбао, кларнет и зурна, бас китара и тромпет, а виртуозните изпълнения на ромския цигулар Венци Такев, мощният глас на Янка Рупкина от Мистерията на българските гласове и бийтбоксът на Скилър буквално взривиха нагорещената публика.

Между петте - почти импровизирани, експеримента участие взеха и пет балкански  бийт диджеи, които ни дадоха да разберем, че балканската музика чудесно се смесва с електронни бийтове, дръм-ен-бейс и дори хип-хоп звучене, стига миксът да е направен от майстори.
 
И това не е всичко, на което сетивата на любопитната и отворена публика се насладиха. Посетителите имаха възможност да вземат творческо участие и в някои нетипични за клубния свят преживявания като работа с грънчарско колело и моделиране с глина, рисуване на стената за свободно изразяване, дегустации на био вино "Лайт Кясъл", произведенията на хлабопекарната "Слънце Луна" или просто да презаредят батериите в чил-аут зоната, свободна от цигарен дим.

Доказателство за успешността на експеримента с мото “Да разцепим мрака отвътре” в крайна сметка беше разнородната публика, която призори напусна парти центъра широко усмихната и заредена с вдъхновение и позитивна енергия.

И това не е случайно. "Global Vison Circle" съзнателно организират общ фронт на позитивността и светлината, събиращ съюзници като Центъра за развитие на приложните изкуства "Кесар", еко-веджи пионерите от "Слънце Луна" и "Бионада", OCB, фестивалите "Беглика" и "Слънце Луна" в с. Делчево, както и веригите независими магазинчета като "Пласибо", "Слънчоглед", "Мухоморка", "Дар за горене", свързани по един или друг начин с екология, етно музика и креативност.

И слад като се разбра, че с мрака е свършено, най-често задаваният въпрос логично се оказа: “кога ще бъде следващият "Balkan Scientist?”.

 

Още от Алтърнатив


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички