Бейбифейс и Коала с общ концерт в София на 5 ноември


Бейбифейс и Коала с общ концерт в София на 5 ноември

6006

Белгийците Коала (Koala), които ще подгряват Сенсър (Senser) в София, ще включат още две изяви на живо в България.

За разлика от първото шоу на 4 ноември, на което ще загатнат за себе си с кратък половинчасов сет, през следващите два дни младата алтернативна банда ще може да се развихри без ограничения в столицата и в Пловдив.

На 5 ноември, четвъртък, концертът ще бъде сериозно предизвикателство за феновете на нестандартната музика. Заедно с дебюта на групата, на софийска сцена се завръщат Бейбифейс Клан (Babyface Clan). Емблематичната Бг-банда бе възобновена в оригинален състав през април тази година, като направи няколко запомнящи се концерта, но на практика това ще бъде първата им изява в София от повече от шест месеца насам.

Съвместният концерт на Насо Русков и Ко. и Коала ще се състои в столичния клуб "Бекстейдж". Ограничения в продължителността на изпълненията им няма и така двете банди ще имат възможност да представят пълни свои сетове. На фона на силния интерес през април, тук е важно да се отбележи, че посещаемостта в заведението ще бъде ограничена до 250 души, като с привилегия са закупилите предварително билети, уточниха организаторите.

Продажбата им ще става в мрежата на Ticketsream.bg на цена от 10 лв. - клуб "Строежа", веригите от магазини "Офис 1", "На Тъмно", "М-тел", "М-Свят", "Ориндж център", както и онлайн в сайта на компанията (www.ticketstream.bg).

Събитието се осъществява по инициатива на "Строежа" с любезното домакинство на клуба и основният фактор в подкрепа на алтернативната музика в случая - "Bushmills"!

На 6 ноември, петък, Коала ще пътуват до Пловдив, където ще изнесат концерт в клуб "Петното". Там те ще се изявят абсолютно самостоятелно, като ще представят на местната сцена изцяло своето виждане в живото смесване на трип-хоп, електроника и алтернативен рок. Билети за този концерт ще се разпространяват единствено на място в съответната вечер.

Коала стартира като човек–група през 2002, но по-късно към Carlos Dyckmans се присъединява Mc Islasoul, а след това и Sarah Amalia. Преди да сформира проекта, Dychmans е работил с музиканти като Stijn, Joost Zweegers (Novastar), Kris Vermeir (Raf Coppens), Gregory frateur (DAAN, dez mona), Joy Adegoke, Lamont Stigler (dj Grazzhoppas Bigband). Първият им албум "Gravity" излиза през 2006, записан с Joris de Caesstecker -бас, Wim Geeraerts - барабани, Luca Ammendola - клавишни, и DJ Soi.

Коала сами продуцират записите си почти изцяло – асистират им графичният дизайнер Jelle Jespers и модният фотограф Roger Dyckmans. Звученето на състава е крайно еклектично – съчетава соул, хип-хоп, уърлд, джаз, трип хоп, електроника, рок...

Решението на организаторите от "Строежа" да поканят млада чуждестранна група в България е изцяло провокирано от напоследък застоялото представяне на свежа авторска музика и нейното търсене. Стилът е изключително разнообразен и кореспондира с представата за алтърнатив от съвременен тип. Коала смело разбъркват рок с трип-хоп и електроника, напълно отговарящи на посочените от тях влияния като Ian Brown, Massive Attack, Unkle, David Lynch, Depeche Mode, Gorillaz, David Bowie, Bjork, Portishead, Underworld, The Cure...


4 ноември, сряда  - Koala, Bastardolomey, Senser - Клуб "Blue Box", София

5 ноември, четвъртък - Koala, Babyface Clan - Клуб "Бекстейдж", София

6 ноември, петък - Koala - Клуб "Петното", Пловдив

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички