Деди Джи (Масив Атак) завърта за премиерата на Вайс у нас


Деди Джи (Масив Атак) завърта за премиерата на Вайс у нас

6935

Деди Джи (Daddy G) от Масив Атак (Massive Attack) идва за първи път в България по случай представянето на най-голямото безплатно международно издание - "Вайс", в България.
 
Партито, на което той ще се изяви като диджей, е в столичния парти център "4 км" в сряда, 29 април. Събитието ще продължи цяла нощ.

В изявата ще участват още Крафти Кътс (Krafty Kuts) и Луи Остин.

"От време на време пускам като диджей и много хора идват при мен, за да ме попитат къде се е дянал духът на Масив Атак. Почувствах нужда да се върна и да възстановя баланса в това, за което се бори групата. Опитвам се да вкарам малко повече "черно" в нея", признава Деди Джи за връщането си в редиците на проекта преди три години.

Следващият албум на Масив Атак - "Weather Underground",  трябва да излезе в края на годината, а който е слушал сингъла "Live With Me", може да разбере идеално какво има предвид Деди с "черния" елемент - соул вокалите, които бяхме забравили след първия албум на групата. Причината да си спомним началото е и издаването на компилация от най-известните им парчета. Но да пуснеш обикновена компилация от стари песни е някак си нетипично за такава “ъндърграунд” група.

"Всъщност ние бяхме проект от емигрантски деца. На Три Ди семейството му е от Италия, моите са от Барбадос, фамилията на Майло идва от Ямайка, а хората на Мъшруум са от Южна Америка. В началото отидохме при Смит Енд Майти и им казахме, че искаме да започнем нещо, наречено Масив Атак, което ще е организация-параван, грижеща се за развитието на няколко групи. Беше нещо като американската идея да включиш приятелите си и да се подсигуриш, че всеки ще получи договор. Те не можаха да разберат каква е ползата от всичко това. Не ни повярваха. И затова взехме, че го направихме сами", Деди Джи си припомня този доста любопитен факт.

Последният албум на Масив Атак е саундтракът "Danny The Dog" (2004). Деди Джи има и индивидуален проект - DJ - Kicks" (2004). Кои всъщност са Mасив Aтак? Ядрото на групата са Три Ди, Грант Маршъл (Деди Джи) и Андрю Ваулс (Мъшруум), който засега не действа масивно. Други хора, преплитали пътища с “атакуващите”, са вездесъщият продуцент и композитор Нели Хупър, ранният сътрудник DJ Майло, помощникът по аранжименти и ранен вокал Трики, Николет (вокали), Трейси Торн, ремиксаторът на "Protection" (1994) Мед Професър, Мадона (пее в кавъра на "I Want You" на Марвин Гей, след като преодоляват страха си от него), Хорас Анди (реге певец от първите четири албума), Елизабет Фрейзър (Кокто Туинс), Нийл Давидж (заместил Джи) и Шънейд О'Конър, която добави запомнящ се глас в парчето "100th Window".

"Съпорт от българска страна са Андрония Попова - Рони (Насекомикс, Блуба Лу) и Деси (Фючър Шок)", уточни главният редактор на "Вайс" - Борис Костадинов, в интервю за БНР снощи.

Дългоочакваната поява на списанието в България е вече факт. Първият брой ще бъде по вестникарските сергии у нас в началото на май. "Вайс" ще се разпространява в големите градове на 200 локации всеки месец. Ще бъде "подвижно" - на морето през лятото, а през зимата ще „кара сноуборд” на Банско или Боровец, например. Тиражът му е 20 хиляди у нас, и 1 милион глобално. Излиза в 18 страни вече 17 години. "Вайс" е най-голямото безплатно списание, разпространявано по света. Обемът му за България е между 80 и 140 страници, отпечатани на луксозна хартия.  

То се появява за първи път в Канада като специализирано издание за феновете на сноуборда. "В концепцията е организация на концерти - те ще бъдат поне 6 на брой в България годишно, продуциране на филми, разработване на рекламна агенция и Интернет телевизия", обясни още Костадинов.

"Списанието е замислено като антисписание. Скандално. Но не то ще предизвиква скандалите, а ще присъства на местата, където те се случват, за да ги отрази уникално. С лъскава визия, ярки текстове и авторски почерк, както и с фотографски и дизайнерски натюрел. Медия за ъндърграунд от напреднали", допълни още редакторът.

Първият брой е събрал някои от най-добрите материали от международните си издания, както и оригинални български репортажи. Ще можеш да прочетеш статии, засягащи проблеми на различни континенти – от замърсяването на въздуха в Монреал или София, до тормоза, упражняван върху конете във Филипините, където се организират публични боеве. От интервю със скандалния автор на Гомор, разкриващ тайните на италианската мафия - Роберто Савиано, до откровен разговор с истински японски канибал.

Екипът на изданието се срещна и с интересни столични типажи, с които поговори за това как живеят и имат ли нужда от алтернативна градска среда.

В първия брой можеш да прочетеш още за нелегалните операции в Китай, разговори с легендата Малкълм МакЛарън и култовия Юрген Тейлър, ревюта на нови музикални албуми, както да се срещнеш и с Борис, представител на скейт културата.

Входът за шоуто е свободен.


За повече информция: info@vicebg.com, www.viceland.com/bg

Още от Алтърнатив


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички