Дългата клечка да видим на живо "Късия Париж". Всичко за концерта на Shortparis - в часа на Плешивото куче. И ЧРД на неговия идеен кръстник


Дългата клечка да видим на живо "Късия Париж". Всичко за концерта на Shortparis - в часа на Плешивото куче. И ЧРД на неговия идеен кръстник

920

Меломанските приключения на Плешивото куче продължават в поредния епизод тази събота, 10 февруари.

• Мраченият квинтет от Санкт Петербург Shortparis пристига за концерт в столичния клуб Mixtape 5 на 14 февруари. Всичко за очакваното събитие:

- Фронтменът Николай Комягин води авангардистите в пълен състав.

- Стилов завой към електронна пост-рок пънкария в новия албум "Гроздья Гнева", вдъхновен от класиката на Джон Стайнбек "Гроздовете на гнева".

- Скандалната обложка на диска (на снимката).

- Детайли в разговор с организаторите.

• Честит рожден ден на Ласло Фьолдеш:

- Лидерът на митичната унгарска банда Хобо Блус бенд, поет, театрален актьор, заклет индивидуалист и гуру на европейския блус.

- Чрез филма на Дьорд Сомяш "Kopaszkutya", бардът има голяма заслуга за името на радиоефирните образ и подобие на предаването "Плешивото куче". Затова Плешивото куче го играе домакин и полива "Плешивото куче". Като на собствения си рожден ден!  

• В нощите на скъпите покойници: Памет за мултиинструменталиста Юрий Ильченко. Легендарният руски рокаджия и блусмен (Машина времени, Земляне) и сценарист и писател - на поезия и проза ( "крал на бандитския роман" с псевдоним Борис Седов), който ни напусна на 72.

Свети Валентин срещу Трифон Зарезан в любовно-наливни ноти и рими.

- Плешивото куче също взима отношение: бау!

- Последен по масата тропа секундантът Сергей Бабкин (половинка на Андрей "Сънсей" Запорожец в хитовия проект 5nizza): "Нада больше пить"!

"Плешивото куче" се излъчва по програма "Христо Ботев" по БНР с автор и водещ Ивайло Кицов всяка събота между 16.00 и 17.00 часа.
 

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички