Гравити Ко. се снимаха с дини на пристанище Варна


Гравити Ко. се снимаха с дини на пристанище Варна

4553

Гравити Ко. (Gravity Co.) закриха конкурса "Награди за съвременно българско изкуство на "М-Тел" 2008 във Варна през уикенда.

Концертът стартира веднага след официалната церемония. Изложбата-конкурс бе открита на 10 юли в зърнен склад, превърнат за по-малко от 2 месеца в уникална модерна галерия, каквато няма у нас.

Групата импровизира участие и в инсталацията на Рада Букова (на снимката).

Трима автори взеха наградите тази година: Милен Кръстев с проекта „Миленотопия”, Рада Букова с инсталацията „Ниска резолюция” и Венелин Шурелов с „Ортомен”.

Наградите - 2000 лева и откупуване на произведенията им на стойност 5000 лв., бяха раздадени на официалната церемония в склад №7 на пристанище "Варна" на 17 август. Те бяха избрани сред 45 участници в тазгодишното издание на конкурса от шестчленно жури в състав - Елисавета Мусакова, Румен Серафимов, Цветан Кръстев, Валери Чакалов и Марк Гльоде.

Творбите, монтирани на разстояние от стените, което създаваше усещане за триизмерност, бяха разположени на площ от над 2000 кв.м. Мащабността и мобилността на изложбата бе обяснена от организаторите с желанието да се търсят пространства, съответстващи на спецификата на арт обектите на художествената сцена в България.

Освен с изложбата, всичките 45 художници са представени и в специално издаден каталог.

 

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички