Истанбулското психеделично трио ЛаЛаЛар отново на българска земя. Ще люлее Пловдив и София


Истанбулското психеделично трио ЛаЛаЛар отново на българска земя. Ще люлее Пловдив и София

1166

Превърналото се в сензация през последните няколко години истанбулско трио Lalalar (ЛаЛаЛар) пристига за концерт път в София на 15 февруари. Ден след това е толкова обичаният от бандата Пловдив

Компания в столицата ще им прави супергрупата Tenderbender, за която този концерт също ще е първи в София.

Няколко месеца след смазващия концерт на бандата на Station Street Festival в Пловдив, Ali Güçlü Şimşek, Barlas Tan Özemek и Alican İpek ще се качат на сцената в клуб Mixtape 5. Там ще имате възможността да чуете бенгърите "Yamyam", "İsyanlar" и "Mecnun'dan Beter Haldeyim", както и парчета от най-новия им албум "En Kötü Iyi Olur" ("Най-лошото се превръща в добро"). Дискът, който отразява техния образ: остър, независим, политически и изключително ефективен, е второто им издание. С първия си дългосвирещ албум от 2022 година бандата подпали европейските сцени.

С корени в анадолската поезия и звуци, но фокусирани върху клубно ориентиран, безкомпромисен рок, Lalalar не са се отказали и отново са готови да обърнат всичко с главата надолу. Улиците на Истанбул винаги са били смесица от политическа енергия, социален фурор и интензивна музикална прогресия. Това е огнище на буйни звуци и артисти, търсещи нови изходи и звук; вторичен продукт на младежката култура, която живее под управлението на "Ердо" почти десетилетие. Именно от тези улици се роди могъщата група.

Първият сингъл от новия албум "Hem Evimsin Hem Cehennemim" черпи от класически турски и близкоизточни звуци, преди да се превърне в звуков удар, създаден специално за клубните сцени. Между любовта и пристрастяването, песента отразява трудността на интензивните връзки. С убийствена бас линия, остри китарни рифове и вокален стил, съчетаващ рап и пеене, парчето може да раздвижи всеки. Неговият заразителен ритъм и мощен звук задават тона на албума.

Звукът на Lalalar е футуристична смес от пънк рок, анадолски психеделичен фънк и мръсни електронни бийтове. Иги Поп е един от големите им фенове и ги описва като "най-иновативните алтернативни артисти в Турция".

Преди гостите на 15 февруари - за пръв път на софийска сцена, супергрупата Tenderbender. Лъчезар Босаков (вокали, китара), Михаил Делирадев (барабани), Иво Чалъков (китара) и Александър Миланов (бас), познати от култови бандите Gravity Co, Van Cock, Cigaretta, Piranha, Tangra, Stop The Shizo…, стоят зад името Tenderbender. При дебюта си те откриха първата вечер на Station Street Festival заедно с Lalalar и сега компанията е същата.

Билетите за Пловдив са почти изчерпани, а тези за София скоростно намаляват. Те са съответно на цени от 35 лв за концерта в Града под тепетата и 40 лв. за столицата, като в деня на концерта ще са по-високи.

Полезни връзки:

Station Street Festival: https://www.instagram.com/stationstreetfestival/
Beebop Cafe: https://www.instagram.com/beebopcafe/
Tickets Sofia: https://epaygo.bg/2241813282
Tickets Plovdiv: https://epaygo.bg/4127455758
Събитие Пловдив: https://www.facebook.com/events/636387548507701
Събитие София: https://epaygo.bg/2241813282

Още от Рок


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички