Карандила е голямата изненада от На тъмно за Spirit Of Burgas 09


Карандила е голямата изненада от На тъмно за Spirit Of Burgas 09

5299

Оркестър Карандила ще се изяви като кулминация на тематичната вечер "Balkan Music Night" в рамките на фестивала "Spirit Of Burgas" 2009.

Атрактивните музиканти, които имат солиден опит от международни музикални форуми, джаз фестивали и дори участие във виенска фолксопера, ще свирят на 16 август, съобщиха от "На тъмно", младежката верига, която също организира специалнна сцена на събитието.

Преди няколко години Карандила предизвикаха фурор на берлинския фестивал “Jazz Across Тhe Border”, след което взеха участие в европейското турне на Горан Брегович. Оркестърът е неизменна част от спектаклите на Камен Донев, а през юни видяхме музикантите на участие заедно с Трики (Tricky) и Руутс Манува (Roots Manuva) на "Park Live Fest".

Карандила отдавна са излезли от клишето на т.нар. „фолклорна оркестър”, а съчетават духовата си музика с различни стилове - афро-бийт, електронни семпли и др. Един от успешните експерименти на оркестъра е парчето “Money, Money”, записано с Шон Райдър, когото познаваме не само като солов артист, но преди всички от участието му в британските формации Хепи Мъндис и Блек Грейп.

Наричан по света „музикален феномен”, оркестърът вече доказа, че балканският ритъм може да звучи атрактивно и на "Spirit Оf Burgas". 

"На фестивалите в Европа духовата музика предизвиква най-много интерес от страна на публиката, така че съм сигурен, че "Balkan Music Night" ще е истински фурор”, категоричен е продуцентът на „На тъмноНик Тодоров.

В същия ден и на същата сцена ще се качат още Kozza Mostra, DJ Dharba, DJ Bal Pop, BalkanXpressDJ Коста Костов

През останалите дни от фестивала „На тъмно” организира различни вечери.

На 14 август е вечерта на хардкора и пънка. Ще свирят групи от няколко града в страната: A-Moral и Cold Breath от Варна, Overdown и Spot от Русе, от София ще се включат Fyeld и Empty Face, Twist от Перник, както и NFG.

Следващата нощ е за рага, реге и ска. Купонът ще бъде открит от местната група Нокаут, коsто смесва хип-хоп и рага. Няколко МС-а ще направят импровизации на микрофона. Следват банди като La Muchedumbre, Senor Buffo & The Synchronizers, Q Check - интересна комбинация между пънк и фолк елементи. Веднага след тях ще свирят BGZ и Surmata Harry's Coptor Mix. Партито ще бъде закрито в ранните часове на следващия ден със сет на атрактивните реге диджеи Zion Lions Sound System. Това са DJ Brother Lion, DJ Zion, DJ Masta P6u.

Освен музика, „На тъмно” зоната, която отбелязва своя 15-и рожден ден, ще предложи на посетителите и търговска част, студио за татуировки и боди пиърсинг и други забавления.

Всички посетили фестивала ще имат възможност да се запознаят и с най-новите идеи на младежката линия.

       

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички