Кръстопът на сцената на Васко Кръпката


Кръстопът на сцената на Васко Кръпката

6015

"Musicman" и Сдружение "Музикант.Орг." тази вечер - 2 декември, от 22.30 часа, ще представят отново авторската музика на една от избраните групи от фестивала "Кръстопът": Фестивал на Музикант.Орг.".

Телевизионният формат на събитието, който се заформя по покана на Васил Георгиев, по-известен като Кръпката, продължава и на сцената на СКАТ и "Карай да върви, това е блус" ще слушаме баладичен джаз с агресивен пънк привкус и класически фънк.

Йоана Падешка - вокал, Светослав Иванов - барабани, Свилен Иванов - бас и Никола Ранкович - клавир, са по-известни като трио Чудо, но предвид нарастващия им състав името вече е ново - Regenkatzen. Те го превеждат като "Дъждовни котки" и споделят: "Кръстихме се така поради приключения на повечето срещи с големи дъждовни бури и тук-там - котки". Regenkatzen са едно от откритията на "Кръстопът" : Фестивал на Музикант.Орг." Групата е абсолютен дебютант, въпреки че музикантите са доста известни от други формации. Младата им средна възраст не е мерило за професионализма, с който работят и чудесното звучене на авторските композиции. Проектът е силно обещаващ, отличава се с изискано агресивни барабани, специфичен женски тембър, бас - обединяващ крайности, елегантни клавирни парти и дълбоки лични текстове, обясняват запознати.

В резултат на представянето си на фестивала те убедително печелят любовта на публиката, ценни приятелства с колеги и дори предложение от издателска компания.

Повече за Regenkatzen тук: http://www.myspace.com/chudobandbg и на живо в 22.30 часа тази вечер по телевизия СКАТ - "Карай да върви, това е блус"с водещ Васко Кръпката.

Групите на "Кръстопът: Фестивал на Музикант.Орг." www.bgmusic.eu продължават да се развиват и редовно да представят музиката си на концертните и клубни български и чужди сцени.

На 8 декември от 20 часа в "Sofia Live Club" ще бъде промоцията на новото видео на Силует, което е по песента "Както крещиш", режисьор на клипа Господин Господинов (Гепи). Други участия на групата: 6 декември - коледен фестивал на открито в София; 11 декември - в клуб "Bizare" в Бургас; 19 декември в клуб "Melon" във Велико Търново, 29 декември - коледен фестивал на открито в София.

Хедлайнърите на фестивала - Уикеда, на 4 декември пък ще се забавляват публиката в столичния клуб "Маската" в Студентски град.

Extazia на 6 декември ще празнуват Никулден в "Polinero Place", Пловдив.

Предстоящите участия на Maze (на снимката) стартират на 5 декември в столичния клуб "Три уши", следват изяви на 12 декември в клуб "Faces" в Габрово, 13 декември - в старозагорския клуб "Jam", а на 23 декември - отново в София - в "TOUCAN Bluzz & Rock".


Група Fat White Chiefs ще се изяви на 10 декември в столичния рок клуб "Angel Heart" с композиции от албумa си "Of Sins And Passion". Саундът му е микс от прогресив, траш, неометъл, рап, готик.

Музикантите от Ер Голям са в процес на записи на албум, част от който ще прозвучи на 11 декември в рок-бар "Фенс" в София.

В студио са и Седем - подготвят проект с 30 парчета и 15 клипа, който най-вероятно ще кръстят "Секс", но все още обсъждат различни заглавия. Изключително иновативна е идеята да разпространяват албума на флаш носител, предвид обема на музикалния и визуален материал, който искат да достигне до феновете им. 

В началото на 2010 - датата е 7 януари, мястото - клуб "The Box" в столицата, а групата отново е Regenkatzen. Поводът е 18-я рожден и имен ден на певицата на групата - Йоана.

Повече информация за "Кръстопът: Фестивал на Музикант.Орг."- на www.bgmusic.eu

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички