Маниакално! Меник Стрийт Прийчърс горещи на Exit


Маниакално! Меник Стрийт Прийчърс горещи на Exit

4865

Меник Стрийт Прийчърс (Manic Street Preachers) е поредната банда, изкушаваща в афиша на "Exit" тази година.

Триото излиза на централната сцена на 10 юли.

Рокаджиите са сред най-желаните изпълнители на фестивала, обясняват организаторите. BCC Мusic ги обяви за най-значимата група на всички времена неотдавна.

Journal For Plague Lovers” е албумът, който феновете на Мeникс очакват с нетърпение. Плануван да излезе през месец май, новият материал е по текстове, останали от техния бивш член Ричи Едуардс, който изчезна мистериозно през 1995.

"Притежаваме тези текстове от 14 години, всички сме съгласни и чувстваме, че сега е моментът за тях. Това е продължение на "The Holy Bible" в много отношения. Текстовете са почти неразбираеми дори и за нас, въпреки че го познавахме доста добре. Не сме сигурни за какво говори, защото не е тук да ни разкаже", признава басистът (основен композитор, текстописец и съвокалист) Ники Уайър пред “NME”.

Бандата все още умува дали да изпълни няколко песни от новия си албум или не на феста.
 
Това не е лесносмилаема материя. Текстовете на песните са насочени към сериозни проблеми като престъпността, политическата несправедливост, проституцията, войните, социалното отчуждение.

Рокаджиите се появиха в разгара на "мадчестърското" рок+хаус меле, но предпочетоха да са нещо като модерни пънкари. Продължиха извън коловоза по време на сиатълската гръндж истерия и бума на бритпопа. Сега са вече улегнали господа, които напук (или по липса на по-добри идеи) се връщат назад към триакордното си минало. Меник Стрийт Прийчърс тръгнаха от Уелс, за да стигнат до Хавана за около 10 години.

Лично Фидел Кастро се заинтересува от тяхното парче "Baby Eliana", включено в албума "Know Your Enemy" (2001), засягащ противоречив правен казус около 6-годишния кубинец Елиан Гонзалес.
 
Меник Стрийт Прийчърс пускат първия си албум - “Generation Terrorists” през 1992 с убеждението, че след него трябва да спрат да съществуват. За щастие това не се случва. По-късно музиката им олеква, завива от пънка в дебюта, но текстовете продължават да са все така въздействащи.

"Дейли Телеграф" поощри Джеймс Дийн Брадфийлд и Ко. за силните им лирики. "Едни от най-добрите текстописци за 1996", отбеляза изданието.

Меникс са прекарали повече от двайсет години в провокации, вдъхновение, любов, омраза, преданост, създавайки хем рок митология, хем модерна история.

Още от Рок


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички