M.I.A. сред най-влиятелните личности според The Time Top 100!


M.I.A. сред най-влиятелните личности според The Time Top 100!

4698

M.I.A. е на 48-а позиция сред стоте най-авторитетни личности в класация, която сп. "Time" изготвя всяка година.

В чарта "The Time Top 100" фигурират и фронтмените на Ю Ту (U2) - Боно (Bono), на Колдплей (Coldplay) - Крис Мартин, както и маститият Лу Рийд, но те се подвизват единствено като автори на статии, представящи някои от отличените.

Попадналите в преброяването персони са от най-различни среди - политика, наука и изкуство, шоубизнес.

На върха е 77-годишният сенатор от Демократическата партияЕдуард Кенеди, следван от държавни личности като Гордън Браун, Нури ал Малики, Хилъри Клинтън, Борис Джонсън и други в първата десятка.

Прелюбопитно е присъствието на Майкъл Ейвис (N 23), основател на прочутия фест "Гластънбъри" във Великобритания, презентиран от Крис Мартин.

На Боно пък се е паднала трудната задача да представи Джордж Клуни, а на Лу Рийд - актьора Уилям Кентридж.

Пробивната M.I.A. е присъдена на вездесъщия Спайк Джоунс. "За нея няма граници на възможностите", отбелязва в своя текст режисьорът, чието име музикалните фенове логично свързват със Стиви Уондър.

Името на M.I.A. (задължително е да не се бърка с MIA от денс-поп проекта Ми Ин Афеър - Me In Affair, изписва се без точки между буквите) е Матанти Арупрагасам.
 
Вокалистката и композитор, която свири на перкусии и диджейства, продуцент, както и моден и визуален дизайнер и съосновател на лейбъла "N.E.E.T.", скочи намахано на сцената с дебюта "Arular"(2005), (номинация за "Mercury") и бетонира успеха с албума "Kala"(2007), заради който пък бе номинирана за "Grammy", е сред най-обещаващите млади изпълнители.

Тя миксва рок, хип-хоп, електроника, авангардни джаз и етно с всевъзможни ъндрърграунд звуци по наистина уникален и неподлежащ на описание начин.

Парчето й "O...Saya" овърша овациите като важна част от саундтрака - а и към самия филм, "Беднякът милионер". 

Естравагантната изпълнителка стана част от атракциите по време на церемонията по раздаването на "Grammy", пеейки с Кание Уест, Джей-Зи и Ай-Ти бременна навръх термина в началото на тази година.

Другите отличници на авторитетното списание са тук.

 

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички