Mr.Big, Axel Rudi Pell, Steel Panther, Stratovarius, Primal Fear, Rhapsody Оf Fire и Jelusick в афиша на Midalidare


Mr.Big, Axel Rudi Pell, Steel Panther, Stratovarius, Primal Fear, Rhapsody Оf Fire и Jelusick в афиша на Midalidare

1408

Вече са ясни седемте групи, които ще свирят във втория ден на Midalidare Rock In The Wine Valley 2024.

Тази година на фестивала в Долината на виното ще видим общо 16 световни банди, които ще предложат над 25 часа рок. Феновете ще получат двойна доза емоции в събота, 13 юли, когато музикалната част от фестивала ще започне в 17.00 часа и ще продължи до 02.00 часа сутринта на следващия ден.

Mr.Big слагат край на славната си кариера със световното турне The BIG Finish. Групата ще представи сет, обхващащ всичките ѝ хитове, включително и изпълнения от класическия албум "Lean Into It". “Искахме да си вземем подобаващо сбогом и това ни се струва правилният начин", твърди басистът и вокалист Billy Sheehan, който свири и с бандите Talas, Niacin, The Winery Dogs, за Steve Vai и David Lee Roth. Избиран е пет пъти за "Най-добър рок басист" в анкетите на читателите на списание Guitar Player. Китаристът и вокалист Paul Gilbert (през 2007 г. е избран на четвърто място в класацията на списание Guitar One "Top 10 Greatest Guitar Shredders Оf All Time", а през 2008 г. е включен и в списъка на Guitar World "50-те най-бързи китаристи на всички времена") отбелязва: "В момента сме в процес на уточняване, да имаме грандиозно шоу, което да съпътства музиката ни. И тъй като парчетата ни имат чудесен отзвук на места по целия свят, ще свирим на колкото се може повече от тези места". Вокалистът Eric Martin допълва: "Ако бяхме от филмовия бизнес, просто щяхме да изложим всичко на показ и да кажем: "Добре дошли на Големия финал! Сериозно, радвам се, че имаме възможност да направим всичко това на сцената заедно като Mr.Big и да покажем онова, което сме направили като група през годините". На барабаните за това специално последно световно турне ще бъде дългогодишният приятел на групата Nick D’Virgilio, който е един от двамата барабанисти, избрани да заместят Фил Колинс в Дженесис за албума "Calling All Stations".

Повече от тридесет години китаристът и композитор от Бохум, Германия, Axel Rudi Pell, издава редовно нови албуми със своята група ARP. Тя се състои от певеца Johnny Gioeli, басиста Volker Krawczak, кийбордиста Ferdy Doernberg и барабаниста Bobby Rondinelli (екс-Rainbow) - перфектно смазана хард рок машина, която не спира да изпълнява композициите на Pell по изключителен начин и същевременно да ги обогатява със собствените запазени марки на всеки музикант.

За първи път в България ще видим американската метъл група Steel Panther. Създадена през 2000 г. в Лос Анджелис, Калифорния, формацията в началото е известна като Metal Shop и е позната и като Metal Skool, а през 2008-а приема името Steel Panther. Бандата е известна с нецензурните си и хумористични текстове, както и с пародирането на стереотипния глем метъл начин на живот. Вторият ѝ албум "Balls Out" излиза на 31 октомври 2011 г. в Обединеното кралство и на 1 ноември 2011 г. в Северна Америка. Дискът дебютира на първо място в британската класация iTunes Rock, изпреварвайки "TH1RT3EN" на Megadeth и "Lulu" на Lou Reed и Metallica. "Balls Out" дебютира и под № 4 в американския чарт iTunes Rock, под № 40 в класацията Billboard 200 и под № 1 в Billboard Comedy. Steel Panther са Michael Starr (вокали), Satchel (китара), Spyder (бас) и Stix Zadinia (барабани). Групата ще свири на фестивала след Mr. Big и се очаква да държи феновете будни поне до 02.00 часа сутринта на 14 юли.

Stratovarius са заслужили правото да бъдат смятани за истински легенди. Близо 40 години след създаването си в Хелзинки, Финландия, майсторите на мелодичния пауър метъл са все още неудържими. Излизайки от динамичната метъл сцена на 80-те години, Stratovarius бързо налагат своя почерк в ранните тави, сред които суровият дебют "Fright Night" (1989) и по-сложното му продължение "Twilight Time" (1992). Противно на общоприетия разказ за съдбата на метъла през 90-те години, финландците изкарват десетилетието във все по-голям успех, като сами определят европейския пауър метъл звук и правят непрестанни турнета по целия свят. Междувременно стабилна поредица от признати албуми, сред които сертифицираните образци на жанра "Visions" (1997) и "Destiny" (1998), разчупват мелодичния модел. Последният албум на бандата "Survive" излиза през 2022 година и е смятан за най-автентичния албум досега. Групата днес е в състав Timo Kotipelto (вокали), Jens Johansson (клавишни), Lauri Porra (бас и вокали), Matias Kupiainen (китара и вокали) и Rolf Pilve (барабани)

Primal Fear са основани през октомври 1997 г. от Ralf Scheepers и Mat Sinner. Заглавният дебютен албум е издаден през февруари 1998 г. и влиза в немската класация за LP на 48-о място, като по този начин се озовава на една от най-високите позиции в класацията за дебютен албум в немския метъл. През същата година правят турне с метъл ветераните Running Wild и Hammer Fall. Колективът  има впечатляващите 13 студийни албума, като последният "Code Red" излезе през 2023 г. Той е преди всичко истинско пробуждане за продуцента Mat Sinner, който след тежко заболяване отново се отдава на своята страст - музиката. "След болестта ми този албум беше моят музикален път към нормалността - казва Sinner - "Code Red" беше първата продукция, в която успях да участвам отново. За мен това беше неизразимо преживяване. Бях щастлив, че отново мога да бъда креативен с момчетата в студиото. Създаването на този албум означаваше много за мен", споделя Sinner. Днес в Primal Fear са Ralf Scheepers (вокали), Mat Sinner (бас, вокали), Tom Naumann (китара), Alexander Beyrodt (китара), Magnus Karlsson (китара) и Michael Ehré (барабани).

Rhapsody Оf Fire са определяни като италианските симфоник метъл богове. От създаването си през 1993 г. под името Thundercross, групата издава дванадесет студийни албума, два концертни, три EP-та и едно лайв DVD. Формацията е известна с концептуалните си текстове, които представляват фантастична история във всички нейни албуми от 1997 до 2011 г. След като използва псевдонима Rhapsody в продължение на почти десет години, групата променя името си на Rhapsody Оf Fire през 2006 г. На 12 май 2023 г. бандата издава сингъла "Kreel's Magic Staff", който ще бъде включен в предстоящия четиринадесети студиен албум.

Dino Jelusick е хърватски рок вокалист, музикант и автор на песни. Той е основател, главен композитор и вокалист на хард рок групата Jelusick. Несъмнено най-големият успех на Dino е през 2021 г., когато става част от Whitesnake. В края на ноември 2022 г. Dino печели съдебна битка с бившия си лейбъл Frontiers Records и веднага започва да записва нови песни за своята банда. Оттогава до днес тя е издала 7 сингъла: "Healer", "Reign Оf Vultures", "Fly High Again", "The Great Divide", "Chaos Master", "Acid Rain" и "Died". На 29 септември 2023 година се състоя премиерата на албума "Follow Тhe Blind Man". От ноември 2023 г. Dino Jelusick е един от четиримата ментори в хърватското издание на The Voice. До Dino Jelusick (вокал и клавишни) са Ivan Keller (китара), Luka Broderick (бас и вокали) и Mario Lepoglavec (барабани и вокали).

Цени на билетите:

- Тридневен билет – 180 лв.
- Еднодневен билет за 12 юли, с хедлайнър Accept – 120 лв. 
- Еднодневен билет за 13 юли, с хедлайнър Mr.Big – 120 лв. 
- Еднодневен билет за 14 юли, с хедлайнър Deep Purple – 120 лв.

Както MySound.bg писа, Midalidare Rock In The Wine Valley ще се състои от 12 до 14 юли. Билети - в мрежaта на Eventim в цялата страна, както и в OMV, Билетен център на НДК, "Технополис" и "Български пощи".

Деца до 12 години влизат без билет.

Пълна информация за Midalidare Rock In The Wine Valley - на:

https://midalidarerock.bg

Още от Рок


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички