Нашите Past Redemption и Scolos ще подгреят за Benighted. Обявиха официално афтърпарти "При Черепите" след концерта на 1 март


Нашите Past Redemption и Scolos ще подгреят за Benighted. Обявиха официално афтърпарти "При Черепите" след концерта на 1 март

1383

Концертът на Benighted в София ще бъде с подгряващи Past Redemption и Scolos

Както MySound.bg вече писа, събитието предстои в клуб "При Черепите" на 1 март.

Родните банди са чудесни представители на тежкия жанр.

Past Redemption са сред пионерите на дет метъла в България. Групата е създадена през 1992 г. в София и има издадени четири албума ("Decomposed" LP (1993); "Useless Amputation" LP (1994), "Forever Burning Scorn" LP (2005), "Unleashed Emptiness" LP – double CD (2011) и DVD "Live In Sofia" (2007). В момента се готви да издаде петия си студиен албум, озаглавен "Final Redemption", който преминава микс и мастър. Бандата (на снимката) е в състав: Алекс - вокали и китари, Митака - бас, Митко – китари и Стивън - барабани.

Scolos се ражда като студиен дет метъл проект в Бургас през 2014 г., когато е издаден и първият сингъл - "Disease". Няколко години по-късно вече има сформирана група, готова да започне концертна дейност. През 2017 г. е записано първото EP с 4 парчета. След като изданието е представено с няколко концерта в страната, Scolos взимат участие в Sea Оf Black Festival и Metal Carnage Festival в Бургас, Underground Annihilation Fest в София. Не спират и локалните изяви. През 2023 г. е записан първият дългосвирещ албум, носещ името "Arthro God". Той ще види бял свят в началото на март. Бандата е активна и вече има нов материал, извън рамките на своя пълнометражен дебют.

В други новини, Benigthed идват за концерта с Flo Musil на барабаните, който е в топформа. Познаваме го от бандите Theotoxin и Schirenc Plays Pungent Stench и е признат за един от най-добрите дръмъри в съвременната екстремна сцена. Flo Musil ще замести Kevin Paradis, който е възпрепятстван да пътува с групата за двата ѝ ексклузивни концерта в региона - в България и Румъния.

Междувременно, Event Ease и Oldskulls канят всички фенове, които ще присъстват на концерта, да се присъединят към специално организирано и официално потвърдено афтърпарти в клуб "При Черепите" след края на изпълненията на живо. Какво по-хубаво от това, след три напояващи дет метъл сета, да се срещнем с музикантите от участващите групи и всички приятели и да споделим емоции на по питие.

Всички членове на гостите от Франция, както  и нашите момчета от Past Redemption и Scolos, ще са част от този купон. Снимки, автографи, бири – ще има от всичко. Афтърпартито е с вход свободен и започва след концерта - малко преди полунощ. Добре сте дошли, канят организаторите.

Билети - в системата на Paysera:

https://bit.ly/Benighted Sofia

и на касите в магазини "На тъмно" в цялата страна.

Още от Рок


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички